Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 81 İL Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği genelge ile süresi dolan sözleşmeli personelin görev sürelerinin üç ay daha uzatıldığı belirterek, beklenilen kurum içi atamalarını da ertelemiş oldu.

Demircan il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgede şöyle dedi;

Bilindiği üzere 25.08.2017 tarihli ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklikler yapılmış ve bakanlık bağlı kuruluşlarının teşkilatı yeniden düzenlenmiştir.

Yeniden yapılanmaya geçiş sürecine ilişkin olarak 663 sayılı kanun hükmünde kararnameye eklenen geçici 15. Maddede, Bakanlık teşkilat ve kadroların en geç üç ay içinde bu kanun hükmünde hükümlerine uygun hale getirileceği ve uygun hale getirilinceye kadar hizmetlerin daha önce bu görevleri yapmakta olan birimler ve personel tarafından yürütüleceği; sözleşmeleri sona eren personelin de, üç ayı geçmemek üzere yeni görevlendirmeler yapılıncaya kadar aynı şartlarda görevlerine devam edecekleri hükme bağlanmıştır.

Üç aylık süre 25.11.2017 tarihi ile bitecek olmakla birlikte hizmetlerin yürütülmesinde aksaklığa meydan verilmemesi bakımından, yeni görevlendirmeler yapılıncaya kadar sözleşmeli personelin görevlerine devam etmeleri gerekli görülmüştür.

Bilgilerini ve bakanlığımız taşra teşkilatının idari, mali ve her türlü iş ve işlemlerinin il sağlık müdürünün yetki ve sorumluluğunda yapılan ve lüzumu halinde yapılacak yetki devirleri çerçevesinde ilgi genelgeye göre yürütülmesi hususunda gereğini önemle rica ederim dedi.