Toplumsal dayanışmanın kültürümüzdeki örneklerden biri olan  aşevlerinin ilçemizdeki temsilcisi olmak üzere kurulmuş olan Bafra Belediyesi Aşevi yılın 365 günü aralıksız sürdürdüğü çalışmasıyla ilçemizin yoksul,yaşlı ve özürlü yüzlerce sakinine 2 öğün yemek ulaştırmaktadır.

Haftanın yedi günü yardıma muhtaç tüm vatandaşlara yemek dağıtıp ayrıca evinden çıkamayacak halde bulunan vatandaşların yemeğini kapısına kadar götüren Bafra Belediyesi, özellikle kış aylarında yardıma muhtaç vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geliyor.

Hergün  yemek çıkaran Bafra Belediyesi Aşevi Tesisleri, gerçekleştirdiği servis hizmetiyle de 1500’den fazla yardıma muhtaç ailenin yemeğini kapısına kadar götürüyor. Modern tesislerde üretim yapan aşevinde galoş ve bone gibi hijyen standartlardan ödün verilmiyor.Ayrıca  her gıda türü için ayrı bir soğuk hava deposu bulunduruyor. Taze etleri ayrı ,sebze, meyve ve kuru gıdaları ayrı depolarda muhafaza eden aşevi yetkilileri, ürünlerin üretim tarihinden son kullanma tarihine kadar birçok detaya de son derece hassasiyetle yaklaşıyor.

“Anne Eli Değmiş gibi” 

Aşevinin dağıttığı yemeklerden yararlanan yardıma muhtaç vatandaşlar, yemeğin lezzetinden ve tadından çok memnun kaldıklarını ifade ederek yemeklerin, tıpkı “anne eli değmiş gibi” bir lezzete sahip olduğunu belirtiyorlar. Ve Bu Hizmeti getiren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahine de dualarını eksik etmiyorlar