Bafra’da perde arkasında hafta için de yaşanan tüm ayrıntıları sansürsüz olarak her hafta başı sizler için yayınlayamaya devam edeceğiz.

1-AK PARTİ YÖNETİME GİRMEYECEĞİZ DİYENLER

AK Parti Bafra İlçe  bazı yönetim kurulu üyeleri, Ağustos ayında yapılacak AK Parti Bafra ilçe kongresinde  işlerinin yoğunluğu nedeniyle yönetime girmeyeceklerini çevrelerine ifade ettiler.

2-AĞAÇ KATLİAMINI KİM YAPTI

Geçen hafta gündeme getirdiğim ağaç katliam haberi Bafra’da çok yankı uyandırdı.Fakat kesilen ağaçlar özel mülk içerisinde olduğundan dolayı hiçbir işlem yapılamadı.

Edindiğimiz bilgiye göre mahalle sakinleri  Kalay inşaatın sahibi Numan Kalay’a ağaç sökücü getirilip bu ağaçların başka yere nakil yapılması için rica da bulundular….

Müteahhit firma bu teklife sıcak bakmayıp kestiği ağaçları kereste olarak satmayı tercih etti.

3-Baş Hekimliğine Kimler Aday Olacak?

2018’de Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi olan Dr. Ahmet İsmailoğlu’nun bu günlerde sözleşmesi bitmek üzere.Sözleşmenin yenilenip yenilenmeyeceği önümüz günlerde belli olacak.

Dr.Uğur Sezgin Aday Mı?

İsmailoğlu’nun Sözleşmenin bitecek olmasından dolayı Başhekimlik için Bafra Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Uzm. Dr.Uğur Sezgin’in el altından çalışmalar yaptığı ifade edildi.Sezgin tarafları hastaneyle ilgili haberlerin altına Başhekim olarak Uğur Sezgin’i görmek istiyoruz diye yorumlar atmaya başladı.

Eşi Meclis Üyesi

Bafra Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Uzm. Dr.Uğur Sezgin, AK Parti Bafra Belediye Meclis Üyesi Nazlı Sezgin’in eşi oluyor.

4-BAFRA GİAD

Gönül ister ki Bafra’da sanayi ve iş adamları dernekler kursun ve bir çatı altında Bafra iş dünyası olarak bir araya gelsinler.

Bafra Genç İş Adamları(Giad) vatandaşın beklentisi çoktu

Bafra Gaid aslında çok iyi amaç ve iyi niyetle kuruldu.İlk dönem proje üretmeyen insana doğaya dokumayan çocuklarımızın eğitimine geleceğine değer katmayan Bafra’nın ve Bafralı’nın kalkınmasına katkı sağlamayan bir yapı olarak ortada durdu.Anlayacağınız ilk dönem dayanışmayı,güç birliğini ve kendi aralarında çalışmayı sağlayamadılar.Sadece yemeklerde boy gösterdiler.

İkinci dönem Giad biraz daha proje üretir hale geldi.Bafra’nın sorunlarına daha duyarlı ve sorumluluk anlayışı bir yaklaşımla çözmeye çalıştılar.

Bafra Giad Üçüncü dönem beklentileri karşılayabilecek mi bunu zamanla göreceğiz….

5-120 Günü Geçti

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası Kaba İnşaat ve Çatı Yapım ihalesi 17.01.2020 tarihinde 7 firma katılımı ile gerçekleştirilmişti. İhaleye katılan firmalar arasında 690.000 TL +kdv fiyat teklifi ile en uygun teklifi veren Mürtezaoğlu Kardeşler İnşaat San.VeTic.Ltd.Şti. Bina Kaba İnşaat ve Çatı yapım ihalesini almaya hak kazanmıştı.

22-01-2020 Tarihinde Sözleşme İmzalandı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında 22.01.2020 Çarşamba günü Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Tokur, Yönetim Kurulu Sayman Üye Kenan Kalay, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Süzen, Yönetim Kurulu Üyesi Sami Cömert ve Mürtezaoğlu Kardeşler İnşaat yetkilisi Abdullah Altun katılımı ile sözleşme imzalanmıştı.

Kaba İnşaat Ve Çatı

1431 m2 (Bodrum + Zemin + 3 normal kat ) inşaat alanlı binanın ekli şartname ve projelerine göre kaba inşaatının ve çatısının yapılması

120 Günde Teslim Etmesi Gerekiyordu.

Yer tesliminden itibaren 120 (yüzyirmi ) takvim günüdür.

Ne zaman biteceği belli değil

Müteaahit firma inşaata başlayalı 164 gün oldu.Pandemi sürecinde 3 ay içinde 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiği günleri düşersek geriye 149 gün kalıyor.

Ve inşaat hala bitmedi..

Ne zaman biteceği de belli değil….

Not:Hafta içinde Samsun,Canik Kızılay Şube Başkanı görevinden alındı.Bafra Kızılay başkanı görevden alınacak mı? Haftaya Politik kulis 6’da

ANLAMLI SÖZ

“Yalanlar çoğu zaman gerçeklikten çok daha makul, akla çok daha yatkındır. Çünkü yalancı, izleyenin ne duymak istediğini ya da nasıl bir beklenti içinde olduğunu önceden bilmenin sağladığı avantaja sahiptir” diyor. Hannah Arendt.

HİKAYE

Büyük İskender, Büyük Filozof Aristo’ya Bir Mektup Yazıp Sorar:

"Zaptettiğim Topraklardaki İnsanları Tahakkümüm Altında Tutabilmek İçin Neler Yapmalıyım?"

1- Ülkenin İleri Gelen İnsanlarını Sürgüne Mi Göndereyim?

2- Ülkenin İleri Gelenlerini Hapse Mi Atayım?

3- Ülkenin İleri Gelenlerini Kılıçtan Mı Geçireyim?

Aristo’dan Cevap Gelir:

1- Sürgünde Toplanıp Sana Karşı Başkaldırırlar.

2- Hapishaneler Militan Yuvası Olur, Kontrolden Çıkar.

3- Onlardan Sonraki Kuşak İntikam Hırsıyla Büyür, Tahtını Sallar.

Aristo, Çözüm Olarak Şu Tavsiyede Bulunur:

İnsanların Arasına Nifak Tohumları Ekeceksin. Birbirleriyle Savaşınca, Hakem Olarak Kendini Kabul Ettireceksin. Ama Anlaşmaya Giden Bütün Yolları Tıkayacaksın!

CEVAP VERENLER

Bafra Politik Kulis’3 de Ticaret Odası’na maskeleri neden dağıtmanız diye soru sormuştuk.

Ticaret Odası’ndan bir yetkili arayarak bizi bilgilendirdi.Yetkili yaptığı açıklamada;2 Bin adet maskenin İş İnsanı Kaya Aşçı, tarafından odaya gönderildiğini fakat  bu maske sayısının üyelere yetmeyeceğini söyledi.

Yetkili: maske ihtiyacı olan üyelerimiz  odaya gelip maske ihtiyaçlarını karşılayabilir dedi.