İŞTE BU YILIN EN ÇIK KONUŞULANLARI

2 Ocak

Bafra’da çaya zam geldi. Bafra'daki kahvehane ve çay Ocaklarında 1 TL’den satılan bir bardak çayın fiyatına zam yapılarak 1.50 TL oldu

26 Ocak

Elazığ'da meydana gelen 6.8 Şiddetindeki Deprem’in  ardından tüm Bafra’da tek vücut oldu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç kampanya ile ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamalarda şunları söyledi:

BAFRA’DA BELEDİYEMİZ ÖNCÜ OLDU

Ülkemizin her yanından depremzede kardeşlerimize yardım kampanyaları başlatıldı. Bafra Belediyesi olarak bizlerde bu kampanya zincirinin bir parçası olmak istedik Başlattığımız kuru bakliyat kampanyasına kadirşinas Bafralı hemşehrilerimizin yoğun ilgi göstereceğine tüm kalbimle inanıyorum.Dedi

31 Ocak

Bafra’nın Asırlık Lezzetine Tescil

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Bölgemize ait yöresel ürün tescillerine bir yenisini daha ekledi. Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen Coğrafi İşaret Tescil taktim töreninde “Bafra Kaymaklı Lokum” tescil belgesi teslim alındı.

15-Şubat

Bafra'da Bir Kişi Ölü Bulundu

Olay Fatih mahallesinde bulunan eski ilçe tarım depolarında meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, yerde hareketsiz bir şekilde yatan kişiyi gören mahalle sakinleri durumu polis ekipleri ve sağlık ekiplerine bildirdi. Şahsın 32 yaşındaki Erkan Yılmaz olduğunu, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de yerde yatan şahsın öldüğünü tespit etti.

15-Şubat

Bafra Osb Artık Doğalgazlı

Bafra'da uzun zamandır Doğalgaz sıkıntısı yaşayan OSB'ye ilk gaz bugün verildi.

19-Şubat

Mıstık Hayatını Kaybetti

Bafra'nın sevilen simalarından Mıstık ismiyle tanınan Mustafa Unay hayatını kaybetti. Cenazesinde sevenleri ve yakınları tarafından yalnız bırakılmayan Mıstık,Doğanca köyünde defnedildi.

04-Mart

Bafra Hükümet Konağı İnşaatı Başladı

Bafra Yeni Hükümet konağı ihalesinin ardından yapılan çalışmalarla resmen inşaat çalışmaları başladı.

Bafra Sedde Proje Kapsamında yapılması planlanan Yeni Bafra Hükümet inşaatı Sedde yolu üzerinde başladı.

Yer tesliminden itibaren 750 (yedi yüz elli) takvim gününde bitirilecektir

08-Mart

Bafra'da Silahlı Kavga: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Olay, Bafra'nın Üçpınar Köyünde Meydana geldi. İddiaya Göre, Kudret C. ile Okan O. ve S. Orhan arasında yer tartışması çıktı. Çıkan tartışma daha sonra silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan kavga da Kudret C. silahla Okan O. ve Suat O.'yu vurarak yaraladı. Yaralılardan Okan O. hayatını kaybederken diğer kardeşi Suat O. ise Ağır yaralandı.

09-Mart

Aydoğan Yılmaz Güven Tazeledi-Bafra Haberler

İYİ Parti Bafra İlçe Başkanlığı kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen kongre seçimlerinde mevcut başkan Aydoğan Yılmaz, yeniden başkanlığa seçildi.

13-Mart

Bafra’da Annesini Öldüren Oğul Tutuklandı

Annesi Gönül G'yi (55) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla aranan Burhan G. (32), Bafra Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığının ortak çalışması sonucu İsmet Paşa Mahallesi'ndeki lokantada yakalandı.

26-Mart

Hamdi Bekar Son Yolculuğuna Uğurlandı

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Bekar'ın babası, Bekar Orman Ürünleri Kurucusu ve Bafra Marangoz Mobilya ve Ağaç İşleri Odası eski Başkanı Hamdi Bekar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bekar'ın cenazesi  Çilhane mahallesindeki evinden alınarak asri mezarlıkta bulunan aile kabristanlığına defnedildi.

27-Mart

Başkan Kılıç’tan Bafralılara Anonslu Uyarı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ülke genelinde artan korona virüsle mücadele kapsamında Bafra halkına çağrıda bulundu.

Başkan Kılıç, belediye hoparlöründen yaptığı çağrıda, Hasta ve yaşlılarımıza virüs bulaşmasını önlemenin tek yolu mecbur kalmadıkça evden dışarıya çıkmamak olduğunu belirterek “İnsanlık olarak yaşadığımız bu süreçte, korona virüse karşı hep birlikte mücadele ediyoruz.” dedi.

30-Mart

İstanbul'da KoronaVirüs'ten Ölen Bir Kişinin Cenazesi Gece Bafra'da Toprağa Verildi

Samsun'un Bafra ilçesinde Koronavirüs'ten ölen ve cenazesi İstanbul'dan getirilen ismi belirlenemeyen bir kişi gece saatlerinde özel giysili görevliler tarafından toprağa verildi. Koronavirüs'ten ölen ve Bafra ilçesinde toprağa verilen kişinin cenaze defin işlemleri ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Defin sırasında cenaze için helallik alan imam, "Peygamber efendimiz zamanında salgından ölenler şehit sayılacaktır denmiştir. Bu kardeşimiz de şehit sayılacaktır. Cenaze namazını da kılarak onu ebediyete uğurluyoruz" diyerek görevlilerden helallik aldı.

4-Nisan

Av Tüfeğiyle Babasını Öldürdü

Olay, Bafra ilçesi Doğankaya Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre saat 00.16 sıralarında İ.A (20) babası S.A (52) ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. i.A evde bulunan av tüfeğini alarak babası S.A'ya ateş etti.
Sesi duyan komşular eve gittiğinde S.A'nın yerde kanlar içinde buldu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri S.A'nın öldüğünü belirledi. Babasını öldüren İ.A ise Bafra Jandarma Komutanlığa tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

15 Nisan 2020

Bafra'da Traktör Kazası: 1 Ölü

Olay ilçeye bağlı Gökçeağaç Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre plakası tespit edilemeyen traktörün sürücüsü Cemalettin Koca ikamet ettiği Azay Mahallesinden Gökçeağaç Mahallesine hayvan gübresi almaya gitti. Buradaki arsada direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü Cemalettin Koca traktörü devirerek yaralandı. Yaralı şahıs olay yerinde hayatını kaybetti.

16-Nisan

Bafra'da İntihar-Yaşamına son verdi

Olay Hacınabi Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İş insanı Haşim Salur'un oğlu 37 yaşındaki Selçuk Salur, kendini vurarak yaşamına son verdi.

19-Nisan

Bafra'da 1 Kişi Aracının Altında Ölü Bulundu

Olay ilçeye bağlı Balıklar Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Mustafa Taşcı isimli şahıs aracını kriko ve takoz yardımıyla tamir etmek amaçlı kaldırdı. Bir süre sonra krikodan düşen aracın altında kalan Taşcı, olay yerinde vefat etti.

23 Nisan

Bafra'nın Balkonlarında 23 Nisan Coşkusu

Bafra ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılına özel hazırlanan etkinlik Bafra Belediyesi tarafından organize edildi.

ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜLER VARDI

Etkinlikte Bafra Belediyesi tarafından üstü açık bir otobüs süslenerek çocukların ilgisini çekecek maskotlar eşliğinde şehir turu atıldı. Düzenlenen turda Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve tüm siyasi parti temsilcileri balkonlara çıkan yüzlerce çocuk ve ailelerini selamladı. Balkonlardan bayraklarla etkinliğe katılan çocuklara belediye ekipleri tarafından Türk Bayrağı ve çikolata ikram edildi. Yapılan etkinlikte duygu dolu anlar yaşanırken, ilçe sakinleri etkinlik için belediye ekiplerine teşekkür etti.

TÜM SİYASİ İLÇE BAŞKANLARI KATILDI

Bafra’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna AK Parti İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz,MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna,CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, İyi Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz,Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bilal Arslan katıldı.

9 Mayıs

BAFRA'DA KOVİD-19 ASIRLIK GELENEĞE DE ENGEL OLAMAYACAK

Kovid-19 salgının ilçede T.B.M.M açılışının 100.Yılı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlanması için engel teşkil etmemesini sağlayan ve hayata geçirdiği etkinlikle başta çocuklar olmak üzere tüm ilçe halkının takdirini kazanan Bafra Belediyesi, İlçeye özdeşleşen asırlık gelenek Selesepet Top Kandil şenliklerini coşkuyla yaşattı.

28 Haziran

Bafra’da ağaç katliamı!

Bafra ismetpaşa mahallesindeki inşaat alanı içerisindeki 60 yıllık ağaçların kesilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

23-Temmuz

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçim sonuçları belli oldu

Bafra Muhtarlar Derneği'nde yapılan seçimde, listede kayıtlı muhtarlar oy kullandı. 75 oy alan Erol Andiç başkan seçildi. Salih Zeki Nayır ise 60 oy aldı.

Bafra Muhtarlar Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Erol Andiç, Yusuf Kavak, Fahri Bozok, Erdoğan Akın, Mustafa Safa Kabaş, Saadettin Taner ve Emin Yılmaz isimlerinden oluştu.

28 Temmuz

Bafra’ya Bir Müjde Daha. Millet Bahçesi Projesi’de Onaylandı.

Hamit Kılıç Başkanlığındaki Bafra Belediyesi, ilçenin Sosyo-ekonomik hayatına katma değer kazandırması amacıyla üretilen Millet Bahçesi Projesi de Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bakanlık Onayladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 27.07.2020 tarihli yazısında; “Bafra İlçesinde yer alan, imar planında “park ve mesire alanı” olarak planlanan, bölgede Kaymakamlık Hizmet Binasının yer aldığı Resmi Kurum Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Cami Alanı ve Kültürel Tesis Alanları ile Kızılırmak Nehri kıyısında bulunan yaklaşık 310.000 m² yüzölçümü alanının Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi uygun değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

2 Ağustos

Piknikçilerin Yeni Gözdesi Sedde Parkı!

Büyükşehir Belediyesi’nin atıl durumdayken Bafra Belediyesi ile birlikte yaptığı çevre düzenlemeleriyle şehre yeni bir soluk getiren, şehrin stresinden uzaklaşıp yeşillikler içinde piknik yapmak isteyen vatandaşların yeni gözdesi Bafra Sedde Parkı oldu.

14-Ağustos

Özel Medibafra Hastanesinde Mesaneden Dev Taş Çıkarıldı

Alaçam İlçesinde yaşayan 46 yaşındaki A.B. isimli hasta yaklaşık 1,5 yıldır yaşadığı sürekli halsizlik ve yoğun idrar yapma şikayetleri ile hastanemize başvurdu. Hastanın yapılan tahlillerinde ve tetkiklerinde mesane içinde 8x7,5 cm boyutlarında böbrek taşı olduğu görüldü. Ameliyat önerilen A.B.’ye açık mesane taşı operasyonu uygulandı ve 8 cm boyutlarındaki dev taş yaklaşık 45 dakika süren bir ameliyatla çıkarıldı.

22-Ağustos

Bafra MHP 13'üncü olağan kongresi yapıldı

Seçime tek aday olarak giren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe başkanı Barbaros Turna yeniden başkan seçildi.

26-Ağustos

Bafra’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi İhalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı.

Bafra’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin İhalesi yapıldı.İhalenin itiraz sürecinin bitmesinin ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ
"5 katlı 8000 metrekarelik kapalı alana sahip olan Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 50 diş ünite, ameliyathaneler, yataklı servisler, açık ve kapalı otopark bulunacaktır. Aynı bina içerisinde 2 istasyonlu 112 merkezide bulunacak

5-Eylül

AK Parti Bafra'da Semiz 4.Kez yeniden başkan

AK Parti Samsun’da 7. Olağan Kongre süreci tüm hızıyla sürerken bugün gerçekleştirilen Bafra ilçe kongresinde önceki dönem Başkan Av. İbrahim Semiz tek aday olarak çıktığı kongrede 4.kez başkan seçildi.

12-Eylül

Bafra Devlet Hastanesi eski Başhekimi vefat etti

Elif ve Uğur Avcıkurt`un babaları, Bafra Devlet Hastanesi'nin eski Başhekimi, Genel Cerrah Dr. Şerafettin Avcıkurt bugün tedavi gördüğü Özel Medibafra Hastanesi'nde vefat etti.

Eski Başhekimin eşi merhume emekli öğretmen Vehibe Avcıkurt'ta 2012 yılında hayata veda etmişti.

22-Eylül

Yerli Otomobilin Başına Bafralı İsim Getirildi

TOGG'dan yapılan açıklamaya göre, TOGG'da üretim sorumluluğu, otomotiv sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Murat Akdaş'a verildi.

Verilen bilgiye göre, son olarak, 1997 yılında çalışmaya başladığı Honda Türkiye'de Fabrika Direktörlüğü görevini yürüten Akdaş, bugünden itibaren TOGG'da inşaat proje yönetimi ve üretim sorumluluğu pozisyonlarında görev yapacak.

1 Kasım

Bafra’da iki kadın esnafı bıçakladı

Olay Hacınabi Mahallesi Emirefendi sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre K.Ç. isimli esnafın yanına gelen akraba oldukları belirtilen iki kadın esnaf K.Ç.’yi yanında getirdikleri meyve bıçağıyla bıçaklayarak olay yerinden uzaklaştı. Çevredeki esnafların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı şahsı Bafra Devlet Hastanesine kaldırdı.

17 Kasım

Bafra'da bu köyde hiç koronavirüs vakası yok!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs vakalarına Türkiye’de de neredeyse tüm il, ilçe ve köylerde rastlanıyor. Ancak Bafra’nın 300 kişilik nufüsuna sahip olan Göltepe Mahallesi’nde , şuana kadar tek bir vakaya rastlanması dikkatlerin bu köyde yoğunlaşmasına neden oldu.

26 Kasım

Bafra’da yol kapatma eylemi

Samsun’un Bafra ilçesi Emenli Mahallesinde yaşayan sakinler hayvan otlamak amacıyla kullandıkları arazinin kamulaştırma kararına tepki göstererek eylem yaptı.

Emenli Mahallesinde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan sakinler Karaboğaz Mevkisinde yapılan toplulaştırma ile hayvanlarını otlatacak yerlerinin olmadığını ifade etti. Kamulaştırma kararı verildikten sonra mahkeme süreci devam eden arazileri mahallede ikamet etmeyen şahısların almasına tepki gösterdi.

18 Aralık

Bafra’da Meral hemşire koronadan hayatını kaybetti

Bafra Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Meral Arbağ, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

26-Aralık

Bafra Devlet Hastanesi Çalışanı Önder Büyük Koronaya Yenik Düştü

Bafra Devlet Hastanesi Temizlik işleri personeli Önder Büyük, koronavirüs tedavisi gördüğü Bafra Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Önder Büyük 10 gündür yoğun bakımda koronavirüs tedavisi görüyordu.Bugün hayatını kaybetti.