CHP içinde başlattığı "Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı alan eski milletvekili Muharrem İnce, 40 yılı aşkın süre çeşitli kademelerinde siyaset yaptığı ve 2018 seçimlerinde kendisini cumhurbaşkanı adayı gösteren CHP'den istifa etti. E-devlet üzerinden istifa eden İnce, kararını duyururken yaptığı açıklamada, CHP'yi "tabela partisi" olarak nitelendirdi.

Muharrem İnce; kuracağı partinin isim, logo ve genel merkezinin hazır olduğunu söyledi. İnce ayrıca Cumhur İttifakı içinde asla yer almayacağını vurguladı.

CHP'den istifa edip parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce'nin '60 ilde örgütlenmemiz hazır' açıklaması sonrası gözler Bafra’ya çevrildi.

İL BAŞKANI BELLİ İDDİASI

CHP'de Bafra eski ilçe başkanları,Eski Belediye başkan adayları ve 3 yönetim kurulu üyesi’nin İnce'nin partisine katılacağı öğrenildi. CHP'den önümüzdeki günlerde İnce'nin Memleket Hareketi'ni verdiği oluşuma yoğun katılım olacağı belirtiyor.

CHP BAFRA İLÇE BAŞKANI VAHİT PERÇİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin,4 Temmuz 2018 tarihinden yapmış olduğu açıklamada Bizde dün Samsun`da 17 ilçe başkanları olarak toplandık. Biz kırmadan dökmeden Muharrem İnce`de olabilir bir başkası da olabilir diyerek 3 ile 5 gün içerisinde bunlar çözülecek. Şuanda bir görüşme halindeler. Biz Samsun ilçe başkanları olarak karar verdik. Hiç kimseyi kırmadan Kemal Kılıçdaroğlu gidebilir Muharrem İnce gelebilir diye düşündük. Biz Samsun olarak şekillendik. Biz değişim istiyoruz. Ama kimseyi incitmeden kırmadan” dedi.