VAKALAR ARTIYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Bafra da kovid-19 ile ciddi mücadele veriyor. Bir dönem salgında en başarılı ilçeler arasında yer alan Bafra’da son dalgayla birlikte koronavirüs tablosu adeta alt üst oldu. Vakaların düşmediği ilçmizde hastanelerde yer kalmadı. Özel hastaneler de yüzde 25 kapasitelerini korona hastalarıyla doldurdu. Bafra Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlıkçılar hastalara yetişmek için büyük bir sınav veriyor.

SAĞLIKÇILARIN GÜÇLERİ TÜKENİYOR

Yaşanan bu gelişmelerde en büyük mücadeleyi veren sağlıkçıların iş yükleri ise pandemi dönemi öncesine göre üç kat daha artarken, pandemi sürecinde bugüne kadar Bafra’da 80’e yakın sağlık çalışanı korona oldu. Ailelerinden ve kendilerinden feragat ederek can kurtarmaya çalışan sağlıkçılara, olası bir üçüncü dalgada daha fazla ihtiyacımız olacağı öngörülerek yetkililer vatandaşlardan daha özverili davranmaları bekliyor…

DEVLET HASTANESİ’NDE YOĞUN BAKIMLAR DOLDU

Bafra Devlet Hastanesi’nde 37 yoğun bakım yatağı bulunuyor.Yoğun bakım servisinin dolduğu ek yoğun bakım servisi açmak için çalışma başlatıldığı ifade edildi.