Samsun Haberleri-Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, meclis toplantısında sorulan Sayıştay raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, bugün yapılan meclis toplantısında Sayıştay'ın 2019 yıllında bazı tahsis ve kiralama kararları ile ilgili kamu zararı olduğu gerekçesi ile ifade alması olayı ile ilgili soru soran CHP Grubuna verdiği yanıtta, "Bu raporlar yönlendirici raporlardır. Sayıştay Raporları her yıl tutulur. Bununla ilgili soruşturmayı gerektirecek bir durum varsa savunma alınır, incelenir ve karar alınır. Kamu zararı net olduğu, soruşturulmasına ihtiyaç duyulduğuna kanaat olunduğu noktalar varsa onlar bize bildirilir. Biz de o zaman gereğini yaparız. Sayıştay Raporlarında birçok şey yazılır. Bu tür ifadelerle size, şehre ait olan Büyükşehir Belediyesi’nin kamu zararına yönelik işler yaptığı imajını vermek doğru değil, böyle bir şey de mümkün değil. Bu raporlar ciddi takip ve denetleme içinde yürütülüyor." dedi.

Mustafa Demir, Sayıştay konusu ile ilgili ayrıca "Sayıştay Raporunu devamlı önümüze taşıyıp duruyorsunuz. Doğru değil, kendi ayağınıza sıkmış olursunuz. Meclis burada. Sayıştay Raporunu soracağınıza, varsa bir şey meclis karar alsın isterse yönetimi düşürürsünüz, lütfen bunlara dikkat etmemiz gerekiyor." diye konuştu.