TBMM Genel Kurulunda, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin ikinci turu, ‘referandum’ sınırını aşarak kabul edilirken, hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin iki fezleke bulunan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin de mahkeme yolu göründü.

 

15 GÜN İÇİNDE SÜREÇ BAŞLIYOR

Halkoylamasına sunulmayan Anayasa değişikliğine ilişkin kanun veya ilgili maddeler Resmi Gazete'de yayımlandığında süreç de başlamış olacak. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde Anayasa ve Adalet Karma Komisyon Başkanlığında, TBMM Başkanlığında, Başbakanlıkta ve Adalet Bakanlığında bulunan yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemi hakkındaki dosyalar, ilgili mercilere iade edilecek.

 

TEKİN DE EVET DEDİ

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin hakkında biri belediye başkanlığı döneminde Costal'da kaçak yapılardan gerekli cezaları almadığı ve görevini kötüye kullandığı diğeri de bir gazetede Cumhurbaşkanı ve hükümet hakkında söylediği sözleri nedeniyle iki adet fezleke bulunuyor. Kaçak yapılardan ceza alınmamasıyla ilgili davada belediyenin ruhsat müdürü aklanmıştı. Hayati Tekin o süreçte milletvekili seçildiği için dokunulmazlık gereğince yargılanamamıştı. Hayati Tekin daha önce yaptığı açıklamada da, "Ben de aklanmak istiyorum. Bu yüzden dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklife evet oyu verdim" demişti.

Kaynak: gazetegerçek