Obama’ya ; O. Çocuğu

Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte iki lider arasında planlanan ikili görüşmeler iptal eden için Beyaz Saray'a daha önce yaptığı açıklamalar için izahat getirdi. CNN in haberine göre Obama’ya “O. Çocuğu” diye söven Rodrigo Duterte, sözcüsü aracılığıyla pişman olduğunu bildirmiş.

ABD başkanı Obama, Ülkesinde uyuşturucu satıcılarını öldüren Duterte için yargısız infaz yapıyor deyince, Duterte küplere bindi ve o inanılmaz açıklamaları yaptı.

Duterte ağza alınmayacak küfürler savurup aynı zamanda Filipinler ABD’nin kuklası değildir demişti.

Ayrıca Duterte, Güney Filipinlerde ABD nin işgali sonrası ciddi sorunlar yaşandığını ve bunun sorumlusunun belli olduğunu da iletti. Açıklamasında “aslında ABD burayı işgal etti ve biz onların boyunduruğu altında  uzun süre yaşamak zorunda kaldık. Şimdi bir de bizi yargısız infaz yapmakla suçluyorlar dedi.

Duterte ‘in Obama’ya sövmesinden sonra, daha önce planlanan görüşme Beyaz Saray tarafından iptal edildi.

Duterte seçildiğinden beri, 1900 den fazla uyuşturucu taciri öldürüldü,  Başkan'ın sertlik yanlısı savaşın bir parçası olan polis operasyonlarında en az 700 güvenlik de dahil olmak üzere.

"Çabaları ikiye katlayın, tüm uyuşturucu tacirlerini ve onların arkasındakileri parmaklıkların arkasına gönderene dek mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 Brthaber.com