Samsun'un Bafra ilçesinde, "Filistin'e sahip çıkmak için, Müslüman olmaya gerek yok insan olmak yeterli" sloganıyla bir hayır çarşısı ve kermes açıldı.

Açılış konuşmasını Bafra Hacı Salih Yıldız Camii İmam Hatibi Murat Topal yaptı. Din görevlisinin Kur'an tilavetinin ardından Bafra Filistin'e Destek Platformu adına konuşma yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Bafra Temsilcisi Seçim Çalışkan, "Bugün burada kalbi Filistin’deki mazlumlarla atan yüreği gördüğü acılarla kabaran Müslümanlarla buradayız" dedi.

Çalışkan, "İsrail'in zulmüne iman güçleri ile karşılık veren kardeşlerimize selam olsun. Haksızlık karşısında susmayanlara selam olsun. Gücümüz bugün buna yetti, yarın buraya katkısı olan yüreği güzel kardeşlerimizle gücümüz neye yeterse onu yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Soykırımın vahim boyutlarına vurgu yaparak, toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini ve bu konuda ortak projeler geliştirme çağrısında bulunarak hayır çarşısında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş'in duası yapıldı ve hayır çarşısı kermesinde alışveriş yaparak Filistin'e destek verildi. Programa, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Türk Kızılay Bafra Şube Başkanı Erhan Korkmaz, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan yılmaz, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Tarık Erol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca Hayır Çarşısı 10 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek.