Ankara'da litresi ortalama 4,74 liradan satılan benzinin litre fiyatı 4,88 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 4,69 liradan 4,83 liraya, İzmir'de ise 4,72 liradan 4,86 liraya yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise Ankara'da 4,08 liradan 4,20 liraya, İstanbul'da 4,02 liradan 4,14 liraya, İzmir'de 4,06 liradan 4,18 liraya çıkacak.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıt dağıtım şirketleri 9 Eylül Cuma günü benzine 12, motorine ise 6 kuruş zam yapmıştı.

DEPOLAR 15 LİRA DAHA FAZLAYA DOLACAK

Yani benzine yapılan 26 kuruşluk zamdan önce deposu 274 liraya dolan otomobil, zamlardan sonra 289 liraya dolacak.

Benzin ve mazot fiyatlarının önümüzdeki dönemde döviz kurlarından artabileceği de gündemde.

Son zamları duyan taksici İlkin Zengin; " Ohal kapsamında hükümetten mazot ve benzin fiyatlarını 4 tl nin altında sabitlemesini rica ediyoruz" dedi.
Nakliyeci Yunus emre Balık ise; Uzun yola artık çıkacak takatımız kalmadı. Yol- köprü ücretleri derken, darbe girişiminden bu yana mazotta çok ciddi artış var. Ne yapacağız bilmiyoruz. Piyasayı ayakta tutmak için akaryakıtı kontrol altında tutmak lazım. Akaryakıt olmazsa piyasa canlanmaz. Millet yola çıkamazsa, ürünler nakledilmezse piyasa nasıl canlanacak? Bir çok sektöre teşvik veriliyor piyasa canlansın diye, bizi gören hacı valla" dedi.

brthaber.com