31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1977'den beri ilk defa CHP'nin birinci parti olması seçime damga vurmuştu.

Beklenmedik kan kaybı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen AK Parti ise, seçim sonuçlarının araştırılması için bir kurul oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen bu talimatın ardından harekete geçen AK Parti kurmayları, 3 kritik soru hazırlayarak 81 ilde araştırma yapacak.

"NEDEN SANDIĞA GİTMEDİNİZ?"

31 Mart yerel seçimlerinin raporunu hazırlamak için 81 ilde sahaya inecek ekipler; büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin AK Parti'ye neden oy vermediğine dair bir anket çalışması yürütecek. Yapılacak anket çalışmasının iskeleti 'Ne beklentiniz var?', ' Ak Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' sorularından oluşacak.

"BUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

31 Mart'ta alınan sonuçlardan sonra MYK toplantısında konuşma yapan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

"KUSURU MİLLETTE ARAMAK, BİZİM GELENEĞİMİZDE ASLA YOKTUR"

Erdoğan, şöyle devam etmişti: "Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız. Açık söylüyorum, şahsım dahil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz. Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum."

AK Parti'de seçimin faturası o isimlere kesildi! İstifası istenilen isimler belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), yerel seçimlerdeki başarısız sonuçların ardından harekete geçiyor. Yapılan açıklamaya göre, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün olağanüstü toplanacak ve ilk gündem maddesi olarak yerel seçimin değerlendirilmesi ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti), yerel seçimlerdeki başarısız sonuçların ardından harekete geçiyor. Yapılan açıklamaya göre, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün olağanüstü toplanacak ve ilk gündem maddesi olarak yerel seçimin değerlendirilmesi ele alınacak.

YILMAZ VE DİĞERLERİ 

AK Parti kulislerine dayandırılan habere göre, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un yanı sıra medya tanıtım bölümünden Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifası istenecek. Özellikle, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un ve Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifası en fazla talep edilen isim olduğu belirtiliyor. Yılmaz’ın Samsun'da farklı alanlara müdahale etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çekmiş durumda. İddialara göre, Erdoğan'ın ilk görevden alacakları ismin Yusuf Ziya Yılmaz ve Ali İhsan Yavuz olması bekleniyor.

AK Parti medya tanıtım biriminin ise tamamen görevden alınması bekleniyor. Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya ve Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevden alınacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, Hayati Yazıcı'nın kendi isteğiyle görevden affını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı belirtiliyor.

İşte AK Parti'de istifası istenilen isimler listesi:

Ali İhsan Yavuz (Seçim İşleri Başkanı)

Medya Tanıtım Birimi Tamamı

Ertan Aydın

Erkan Kandemir

Fatma Betül Sayan Kaya

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı

Yusuf Ziya Yılmaz