Bayburt'ta, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla Bayburt türkülerinin seslendirildiği Bizim Türküler Türkü Yarışması düzenlendi.

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneğinin (BAYDER), İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlediği yarışmada 13 öğrenci mücadele etti.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, türkülerin Anadolu insanının özü ve yüreği olduğunu dile getirerek, "Türküler umuttur, aşktır, hasrettir, vefadır, toprağın uyanması, rüzgarın esmesi, karın yağmasıdır. Türkülerimiz kısacası, bizi bize anlatan, bizi bize tanıtan, yürek sesimizdir, yüreğimizdir." dedi.

Bu programda seslendirilecek eserlerin Bayburt'un köklü müzik geçmişinden yalnızca bir demet olduğunu belirten Dündar, "Bu nadide kültürümüzün gündemde tutulması, gençliğimize sevdirilmesi derneğimizin mühim bir vazifesidir." diye konuştu.

Jüri başkanlığını şair ve yazar Fırat Kızıltuğ'un yaptığı yarışmada, açılışın ardından il genelindeki ortaokul ve liselerden 13 öğrenci Bayburt türkülerini seslendirdi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.