AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, fındık üreticisinin mağdur olmaması için gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

Köseoğlu, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Vahit Özer'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, fındık üreticisinin mağdur olmaması için ilgili kurum ve kuruluşların gerekli çalışmaları yaptığını ifade etti.

Hükumetin TMO'yu fındık piyasasına sokarak üreticinin yanında olduğunu gösterdiğini aktaran Köseoğlu, "10 lira alım fiyatı açıklayarak, fındık fiyatında denge unsuru oldu. Bununla da yetinmeyip alım kriterlerinde çatlak oranını üreticinin lehine olacak şekilde yüzde 2'den yüzde 5'e, çürük oranını ise yüzde 3'den yüzde 4'e çıkarttı. Kişi başı alım miktarı ise 90 kilodan, 130 kiloya yükseltildi." ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, TMO'nun Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'da 790 ton fındık alımı gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Trabzon'da 6 bin 213 kişiye 10 bin 804 ton fındık alımı için randevu verildi. TMO, Trabzon ve civar illerde 7 alım noktasında 40 kişi ile hizmet veriyor. İki alım noktası da haftaya hizmet vermeye başlayacak. Arsin ve Beşikdüzü ilçelerinin yanı sıra önümüzdeki hafta Akçaabat’ta da alıma başlanacak. Fındık üreticisinin mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz. AK Parti hükumetleri bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da fındık üreticisinin yanında olacak. Alımlarda sorun varsa bunu bize iletin, çözümü için uğraşalım, ilgili bakanlarımıza iletelim. Fındığını satmak için gelen üretici geri çevrilmesin, mağduriyet yaşamasın."

Özer ise alımlarda herhangi bir sorun yaşanmadığına işaret ederek, üreticilerin TMO'nun piyasaya müdahalesinden memnun kaldığını gözlemlediğini söyledi.

Randevu alımında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmadığını anlatan Özer, herhangi bir süre ve miktar kısıtlaması da bulunmadığını sözlerine ekledi.