Eski Mahalleye Yeni Oyun

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "İki devletli çözüm İsrailliler ve Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barış sağlamanın tek yoludur, İsrail'in geleceğini Yahudi ve demokratik bir devlet olarak güvence altına almanın tek yolu budur, Gelecek tehlikededir" dedi.

Oyun kurucular şu soruyu soruyor “İsrail’in azması için ne yapmalı”

ABD ve İsrail Filistin üzerinden yeni bir oyun kuruyorlar.

Tabi işin içinde muhtemelen Şeytan üçgeninin uzun kenarı olarak İngilizler de var.

Suriye’de devre dışı kalmasına ramak kalan ABD, bu gidişe dur diyebilmek için İsrail’i devreye sokuyor. Filistin ile barış görüşmeleri yapması ve Batı Şeria ve Kudüs’te yeni yerleşim yapmaması hususunda sözde uyarılar yaparak ki bu uyarıları nedense basın yoluyla, kameralar karşısında şov yaparak yapıyorlar,  İsrail’i coşturmaya ve saldırılarını legal hale getirmeye çalışıyor.

Yakın zamanda Suriye’nin güneyinden yeni bir saldırı dalgasının başlatılması an meselesi.

Rusya-İran ve Türkiye’nin bölgede oynanan büyük oyunu görerek tüm batıyı devre dışı bırakacak strateji geliştirmeleri üzerine batı harekete geçerek saldırı harekât planları hazırlıyor.

ABD’nin kuzeyde pkk ve güneyde İsrail ile vurmayı planladığı Suriye’de, Rusya dâhil herkese saldıracağı aşikâr olarak gözüküyor. Türkiye Nato müttefiki olması hasebiyle saldırı yemez diye düşünmeyin, örtülü olarak zaten ABD ile savaş halindeyiz.

Hatırlayacak olursak ABD Suriye’ye gelirken “ bu deaş terörü on yıllar sürecek bir mücadele istiyor” şeklinde beyanatla on yıllarca Ortadoğu’yu işgal altında tutacağı mesajını tüm dünyaya vermişti.

Ancak Eylül 2015 tarihinde Rusya’nın fiili olarak sahaya çıkması ve savaşa dâhil olması ile ABD’nin bütün hesapları bozuluverdi.

Rusya’nın bu hamlesine ilave olarak Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonu ile kuzeyde bir kürt pkk devleti oluşumuna engel koyması da planları bozmaya muktedir oldu.

Son olarak Ortadoğu’da söz sahibi 3 ülke, Rusya-İran ve Türkiye Moskova’da yapılan görüşme ile büyük bir mutabakat sağladılar.

Batı saldırıları ve işgali devam ettirebilmek için son kozu olan İsrail kozunu devreye sokacak altyapıyı oluşturmaya çalışıyor. Bunu da her zamanki gibi Filistin üzerinden ve sözde terör örgütlerinin varlığı bahanesiyle yapacak.

ABD, Fetöyü kurdu 40 yıl içimizde pişirdi, büyüttü, darbe yaptırttı, insanlarımızı öldürttü virgül ABD Deaşı kurdu, silahlandırdı insanlarımızı öldürttü virgül ABD YPG'ye silah veriyor insanlarımızı öldürtüyor virgül ABD İsraile tarihinin en büyük silah hibesini yaptı  ve yine insanlarımızı öldürtmeyi planlıyor nokta.

Dünyanın şımarık çocuğu ABD uslanmak bilmiyor.

“Nush ile Uslanmayanı Etmeli Tekdir,

Tekdir ile uslanmayanın hakkı nedir Obama sen söyle”

Selim Bilal