AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Unkapanı Kültür Merkezi’ndeki eğitmen, usta öğretici ve kursiyerlere bir araya geldi.
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Unkapanı Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen buluşmaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Musa Arslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Keser, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, eğitmen, usta öğretici ve kursiyerler katıldı.
TOK: "AİLESİ EKONOMİSİNE KATKI"
Belediye olarak 4 farklı kültür merkezinde 81 branşta 3 bine yakın kursiyere Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile eğitim verdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bayanların el becerileri ile ortaya çıkardıkları ürünlerin aile ekonomisine katkı sağlaması için gerekli alt yapıyı oluşturduklarını kaydetti. Kadınların sosyal yaşam içerisinde aktif bir rol almasını önemsediklerini belirten Erdoğan Tok, “Kadınların istihdamı olarak değerlendirdiğimiz ve üretim pazarının oluşturulmasına yönelik internet üzerinden ürün satışını sağlayacak e-ticaret sitesi kuruyoruz. Çok fonksiyonlu olarak planladığımız site bir AVM kimliğinde olacak. Bazı noksanlıklarını bitirmek üzere olduğumuz e-ticaret sitemiz yakın zamanda faaliyete geçecek. Bu sitemiz bu manada birçok ev hanımına gelir kapısı olacak” dedi.
KARAASLAN: "GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise Samsun’un tek bayan milletvekili olduğunu ifade ederek, bayanların ürettikleri ürünlerinin pazarının oluşturulmasının çok faydalı olduğunu dile getirdi. Projelerin stratejik hedef ve üretim planlamasının iyi analiz edilerek sürdürülebilir olması gerektiğine işaret eden Karaaslan, "Kadınların el emeklerinin kazanca dönüştürülmesi noktasında belediyemizin bu projesinin takipçisi ve destekçisi olacağım. Partimizin ve hükümetimizin bayanları ne kadar önemsediği ortada. Bayanlarımızın üreterek sosyalleştiği ve aktif yaşamın içerisinde yer aldığı tüm faaliyet ve projelerinizin daha geniş anlamda faydalı ve sürdürülebilir bir hale gelmesinde gereken adımları atacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kursiyerlerin el becerileriyle ortaya çıkardıkları sergiyi inceledi.