Şarkının, bestesi ve müzikal özellikleri yerine sözleri daha çok dikkat çekti.

“Geççek” kelimesi, muhalefetin beklenti ve duygularına tercüman olmuş olacak ki bu kesim tarafından büyük beğeni topladı.

“Hep köşeye sıkıştırmadı mı?

Daha önce de sanki

Sırtımızdan vurmadı mı?

Bu kaçıncı darbe ilk değil ki

Düştük evet ama kalkmadık mı?

Biz hep hayata meydan okumadık mı?

Sen ferah tut içini

Biz neleri atlatmadık ki

Geççek geççek elbet bu da geççek”

İlk etapta Ak Parti’den ve Erdoğan’dan kurtuluşu anlatır gibi görünen bu mısraların muhalif kesimi heyecanlandırması gayet doğal. Adamlar o kadar bunalmış, o kadar boğulmuş ki kendilerine bir kurtuluş kapısı aralayan şarkıdan bile çok feyz ve gaz alabiliyorlar.

Bu sözlere illa siyasi bir anlam yükleyecek olursak, yukarıdaki mısralar sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun mücadelesini anlatıyor. “Muhtar bile olamaz” denilerek siyasette yok etme çabaları, cezaevine atılmaları, parti kapatmaları,17 Aralık, Gezi, 15 Temmuz ve daha birçok badireleri atlatarak bunlardan zaferle çıkmayı başarmış Erdoğan’ı çağrıştırdı bizlere.

 “Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek

Oh oh zilleri takıp oynayacağız o zaman

O çiçekten günler çok yakın inan

Dayan, çoğu gitti azı kaldı

Yapma! Güze, kışa boğma yazını

Yakındır sabrın zaferi”

Siyasilerden de şarkıya tepkiler peşpeşe geldi... CHP, İyi Parti ve HDP'den isimler şarkının sözlerine dikkat çekerek paylaşımlar yaptı. Diriliş Postası Yazarı Murat Özer, Not Haber yazarı Erem Şentürk gibi birkaç isim de şarkının muhalefet tarafından "sipariş edildiğini" iddia etti. Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ise şarkı sözlerinin "Pensilvanya'dan yazdırıldığını" ileri sürdü.

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise kişisel Twitter hesabı üzerinden "Hiçbir projeleri yok, programları yok. Trolleşmiş bir şarkıcıyla avunuyorlar. Umudu Tarkan olan bir muhalefet, kümes bile yönetemez. Utanmadan devleti yönetmeye talip oluyorlar." paylaşımında bulundu. MHP’li Metin Özkan da “Geççek şarkısını Tarkan’a HDP 'sufle' verdi. ‘Yakalarsam muck muck’ sözlerini de hatırlar” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Hadi Özışık Youtube’da bu konuyla ilgili ”Tarkan ‘Geççek’ deyince altına ilk imzayı Meral Akşener attı altına imzayı… Sonra hepsi sıraya girdi ‘geççek de geççek’ diye… Siz neye seviniyorsunuz?.. Tayyip Erdoğan o kadar çok içlerine dert olmuş ki… Tayyip Erdoğan’ı devirebilmek adına bir şarkı sözünden medet umar hale gelmişler… Nereye ‘gitçek’… Kim ‘gitçek’?.. Senin eline ne ‘geççek’?.. Senin eline bu millet iktidarı mı vercek?.. Vermiyor kardeşim 20 yıldır görüyorsun…” ifadelerini kullandı.

Bu tartışmalar devam ederken Tarkan,ise şarkısını yayınlamadan önce YouTube kanalında bir video yayınlayarak Geççek’i pandemi döneminde yazdığını söyledi. Tarkan videosunda “Pandemi döneminin gidişatından olumsuz etkilendiğim bir dönemde bu şarkının melodi ve sözleri içimde yankılandı. Belki bu şarkı bizi biraz teselli eder, moral verir, umut olur diye düşündüm” dedi.