Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karadeniz Bölgesi’nde 7 Haziran-1 Kasım arasında en büyük oy artışının Samsun’da gerçekleştiğini, Samsun’da da en yüksek oy oranına Ayvacık’ın ulaştığına işaret ederek, Ayvacıklılar’a teşekkür etti.
AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve il teşkilat yöneticilerinin katıldığı teşekkür ziyaretlerinin üçüncü gününde ikinci durak Ayvacık ilçesi oldu.
Ayvacık’ta vatandaşla buluşan Bakan Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimlerinde Samsun’da AK Parti’ye en büyük oy oranının Ayvacık sandıklarından çıktığını hatırlattı. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’nin kazandığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün Türkiye’de herkes mutlu, herkes kazandı. Bugün Ayvacık’ta herkes mutlu, herkes kazandı. AK Parti olarak bu kadrolar her zaman, milletin her ferdine hizmet etmek için yollarda” dedi.
AK Parti’nin 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurularak bir yıl içerisinde iktidar olduğunu ve 13 yıldır iktidarda olduğunu anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Girdiğimiz her seçimde birinci parti olarak çıktık. 7 Haziran seçimlerinden sonra da kısa bir dönem tek başımıza iktidar olma gücümüzü yitirdik ama 1 Kasım’da milletimiz, 7 Haziran seçiminden sonra yaptığımız özeleştiriyi ve duruşumuzu görerek, onaylayarak bizleri tekrar büyük bir teveccüh ile tek başına işbaşına getirdi” diye konuştu.
Seçimlerin ardından yüzde 50’ye yakın bir oyla iktidar olan AK Parti’nin her bir ferdinin üzerinde çok büyük sorumluluk olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu: “Yüksek Seçim Kurulu kesin rakamları kesin olarak açıklayacak ama bizdeki rakamlara göre Karadeniz Bölgesi’nde 7 Haziran-1 Kasım arasında en büyük artışı Samsun yaptı. Samsun’un içerisinde de en büyük oy oranına Ayvacık ulaştı. Özellikle teşkilattaki kardeşlerimizden sandık görevlilerimize kadar hepinizden Allah razı olsun. Bu başarının, bu gayretin ve bu çalışmanın altında sizin çok büyük emeği var. Sizler olmasanız bu başarıyı elde edemezdik. Bizler bu başarının görünen yüzüyüz ama sizler bu işin kahramanlarısınız.”
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti’nin üzerindeki sorumluluğu hep birlikte alarak, birlik ve beraberlik içinde yürümeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Biz bu yola çıkarken ‘ilk günkü aşkla hep birlikte’ dedik. Hep beraber yapacağız, birlikte yapacağız ve bu yolda el ele kol kola yürüyeceğiz. Bize oy versin vermesin tüm vatandaşımız bizden hizmet bekliyor ve hepsinin hakkı var. Biz bunun hakkını vereceğiz Allah’ın izniyle. Çünkü biz diklenmedik ama dik durduk ve bu düsturla davamızın medeniyetimizden ve inancımızdan aldığı kökle, ruhla AK Parti davası bütün vatandaşlarımıza, bölgemize, milletimize ve insanlığa hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.
YILMAZ: “ORTAYA UNUTULMAYACAK BİR TABLO ÇIKARTTINIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Ayvacık’la ilgili yapacağımız işlere yönelik birçok vaatlerde bulunduk ve bunun da gereğini yaptık diye düşünüyorum. Ama 1 Kasım seçimlerinde Ayvacıklı hemşerilerim de gereğini yaptı. Bizlere unutulmayacak bir tablo çıkarttınız ortaya. Bunun için tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Görevimiz ağırlaştı. Bize yönelmiş olan bu eğilimin, bu teveccühün bir manası var diye düşünüyoruz ve bugüne kadar yaptıklarımızdan daha fazlasını yapın, daha fazla çalışın dediğinizi anlıyoruz. Bunu yapmak için de omuzlarımızdaki sorumluluğun bilincindeyiz. Bu işleri biz başarırız, biz beceririz” şeklinde konuştu.