CHP lideri Kılıçdaroğlu 15 Temmuz öncesi kaldığı yerden devam kararı aldı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada : “Tam bir yüz karası toplantıdır bu” diyerek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan adli yıl açılışı toplantısını protesto etti.

TAM BİR YÜZ KARASI TOPLANTI

"Bakanlar Kurulu gelip TBMM'de toplanabilir mi? Her yerin kendine ait bir özelliği var. Milletin mekânı diyorsunuz ama millet kaça mal olduğunu bilmiyor. Orada adliyeyi topluyorsunuz. ABD Başkanı bir salona girdiği zaman orada hâkimler alkışlamaz. Bizde hep beraber alkışlıyor. Bu ne demektir, yargı yürütmenin emrine girdi demektir. Adli Yıl açtınız güzel, bir de kalkıp konuşma yapıyorsunuz. Bir de siyasi bir konuşma yapıyorsunuz. Tam bir yüz karası toplantıdır bu.

Halkın büyük bölümünün temsilen yer aldığı toplantıda, ev sahipliğini Yargıtayın yapmasına rağmen katılmayan ve kendisiyle birlikte hareket eden Barolar birliği ile Adli Yıl açılışını protesto eden Kemal Kılıçdaroğlu, Adaletin siyasallaşması yönünde ciddi bir adım attı. Toplantı düzenleyenleri siyasallaşma ile suçlayan CHP genel başkanı bu çıkışı ile kendi siyasi tavrını adalet birimlerine dayatma yolunu seçti. Her fırsatta oklarını milli değerlere çeviren CHP, bu kez oklarını birlik ve beraberlik ruhuna çevirdi.

CHP’nin kendi öz politikalarına ne zaman geri döneceği merakla beklenirken, bu son çıkış merakların da giderilmesine vesile oldu.

Tolga Merdoğlu/brthaber.com