Kırcalı Mesajında:

Dinimiz İslam, çağlar üstü mesajlarıyla hayatımızın tüm alanlarına dokunan, bireysel ve toplumsal ilişkileri düzenleyen bir değerler manzumesidir. Bu vazgeçilmez değerler, insanlık için en güzel örnek olan Peygamber Efendimizin (S.A.V.) şahsında hayat bulmuştur.

Yaratılmışların en şereflisi ve kâinatın efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in, dünyaya teşrifinin yıl dönümüne bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşrifleri dolayısıyla Peygamberimizin sevgisinin hayatımıza yansıması olarak idrak edilmektedir.

O son Peygamberdir, alemlere rahmet, insanlara bir şahit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderilmiştir. O’nun insanlara öğrettikleri; kişiyi, aileyi ve toplumu; birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve huzur ortamına kavuşturur niteliktedir.

Peygamber efendimizin bizlere öğrettiği, Allah c.c emir ve yasaklarını sözde bırakmayıp, hayatımızda uygularsak, bütün insanlık huzur ve mutluluğa kavuşacaktır.

Ama bu gerçeği görmek istemeyen, İslam Düşmanı Avrupa, dünyaya nizam verme arzusundan hala vazgeçmiş değildir. Bunun içinde elinde kalan tek siyasi sermayesi Müslüman düşmanlığı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır.

Avrupa’da Macron başta olmak üzere, yapılan İslam karşıtı açıklamalar bazı gruplara güç vermektedir. Geçen yıl kişi ve kurumlara yapılan İslam karşıtı saldırı Almanya’da 871,  Fransa’da 789, Avusturya’da 1051’dir. Tüm Avrupa’yı düşündüğümüzde her gün birkaç camiye, Müslüman işyerine, eve, mahalleye, bireylere saldırı yapılmaktadır.

İslam ve Müslüman karşıtı olan siyasi organizasyonlar, Avrupa’daki işsizlik, ailenin çözülmesi, sağlık sisteminin çökmesi, toplumsal güvensizlik, umutsuzluk gibi sorunları çözmek yerine, Müslüman toplumuna barbar gözüyle bakarak kendilerini medeni varlıklar zannediyor, sorunların böylelikle üstünü örtüyorlar. Kendilerine sahte bir konfor alanı inşa ediyorlar.

Hâlbuki bu tür faşist ve ırkçı söylemlere ilk önce sağduyu sahibi Avrupa siyasetinin karşı çıkması gerekir. Günlük çıkarları için İslam düşmanı söylem ve eylemlere tevessül eden yaklaşımları şiddetle kınıyor, insanlığın hidayeti için dua ediyorum.

Bu vesile ile Kuran-ı Kerim’i bize aktaran, anlatan ve yaşayarak öğreten, insanlığın umudu ve âlemlerin rahmet vesilesi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlidi Nebi gecenizi tebrik ediyor, ülkemize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.