KANSERİ BİZ İSTEDİK

Erdoğan: Toprağımızı mahvetti

Azotlu gübre hem toprağı hem gıdaları tehdit ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gübreye karşı alternatif üretmek için çağrıda bulundu


Azotlu gübrenin hem toprağa hem de gıdalara çok zarar verdiğini dile getiren Erdoğan, ''Özellikle topraklarımız noktasında, şu azotlu gübreyle topraklarımızı mahvettik ve topraklarımız suyla buluştuğu zaman ne yazık ki çamur olup, akıp gidiyor. Doğallıktan uzak, tüm hastalıkların temelinde de ne yatıyor? O gübreleme yatıyor." şeklinde konuştu.

Bu reformla birlikte Türkiye'nin doğal gübreye dönmek durumunda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğal gübreye dönerken de yapmamız gereken işlerin başında bana göre hani bu 'çöp atıkları' diyoruz ya bunları biz kompost gübreye çevirmek suretiyle gübrelemede rahatlıkla kullanabiliriz ve bunları kullanmak suretiyle de bu kimyevi azotun tehdidinden bütün bu tarımsal gıdalarımızı kurtarabiliriz, bunun üzerinde çalışmamızda büyük fayda var diye düşünüyorum.

Şu anda sadece 30 büyükşehir belediyesi bu konularla ilgili adımını atsa, kompost gübre üretimini şu anda hızlandırsa buradan çok büyük nimet elde ederiz ve bunları biz kendimiz üretiriz." diye konuştu.

Tarımda bu sunni gübrelerin kullanılmaması için mücadele eden sivil toplum örgütleri ve çok az doktorumuz Sayın Erdoğanın bu çıkışından sonsuz memnuniyet duyuyor olmalı. 

Kanser vakalarının sunni gübre ile tarımın başlamasından sonra patladığına dikkat çeken uzmanlar, bu konunun hafife alınamayacak kadar önemli olduğunu ve neslin devamının doğal gübreli organik tarıma dayandığını ifade ettiler.

brthaber.com T.Merdoğlu