Martın ortasından bugüne kadar Samsun'da 782 vaka görüldü. Vakalardan 631’i hastanelerde uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu. Hastanelerde şuanda 160 aktif korona virüs vakası tedavi ediliyor. Samsun'da Mart ayı başından bugüne kadar virüs nedeniyle 41 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, 1 Haziran'a kadar Karadeniz bölgesinin korona virüs nedeniyle tek kısıtlama uygulanan ili olan Samsun'da adeta korkulan oldu, ikinci dalga patladı. Her ilçeden virüs ve karantina haberleri gelmeye başladı.

ZİRAAT BANKASI'NA VİRÜS ŞOKU

Ziraat Bankası meydan şubesinin en üst katında çağrı merkezi olarak 250 kişinin çalıştığı katta, korona virüs patlak verdi. Son rakamlara göre 28 kişinin test sonucu pozitif çıktı, pandemi hastanesi olarak bilinen kamu hastanelerinde tedavi altına alındı. Çağrı Merkezi geçici süreliğine kapatılırken, Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı filyasyon ekibi virüs testi pozitif çıkan çağrı merkezi çalışanlarının ailelerine yönelik test çalışması başlattı.

ÇARŞAMBA'DA VAKALARDA PATLAMA YAŞANIYOR

Çarşamba Cezaevi'nde ise iki mahkumun korona testinin pozitif çıktığı öne sürüldü. Korona virüs testi pozitif çıkan mahkumun kendisini ziyarete gelen annesine de virüsü bulaştırdığı ileri sürüldü. Öte yandan Çarşamba ilçesinde virüs vakalarında ise patlama yaşandığı iddia edildi. İlçede bina bazlı karantina uygulaması yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca Çarşamba Ziraat Odası'nda 1 kişinin korona testinin pozitif çıkması üzerine oda 14 gün süre ile geçici olarak kapatıldı.

AYVACIK'TA TARIMDA 6 KİŞİDE VİRÜS ÇIKTI

Ayvacık ilçesinde virüs vakalarında artış gözlenmeye başladı.En son olarak Ayvacık İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 6 kişide virüs tespit edildiği öne sürüldü. Çalışanlar 14 günlük karantinaya alındı. İlçe Müdürlüğü hizmetlerine devam ederken, Ayvacık ile Çarşamba arasında günde 20 bin kişinin iş yada ticaret amacıyla gidip geldiği dikkate alındığında virüsün yayılma hızının artacağı öngörülüyor. Bafra ilçesinde de korona virüs vakalarının ise patlama yaşandığı ileri sürüldü. Gazipaşa Mahallesi, Çilhane Mahallesi ve son olarak Dededağ mahallesinde Covid-19 virüsüne yakalanan vakalarla birlikte Bafra Bafra Devlet Hastanesi'nde ki pandemi servisindeki yatak sayıları yükseltildi.

Eğitim Araştırma'da yataklar doldu

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir süre önce korona virüs hastalarının tedavi edilerek servislerdeki yatakların boşaltıldığı açıklanmıştı. Gelen son bilgilere göre, Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki covid servisindeki yatakların dolduğu öğrenildi.