AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Erzurum'da Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

On beş Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu illerinden 104 belediye başkanı, il genel meclis başkanları, il başkanları, il yerel yönetimler başkanları, il kadın ve gençlik kolları yerel yönetimler başkanlarının katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantısı Erzurum'da yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleşen ve 3 gün süren toplantıda yerel yönetimlere yönelik önemli bilgiler aktarıldı, bir çok konu başlığında eğitimler verildi.

6 bölgede devam edecek toplantıların ilk bölümü olan Erzurum programına bir çok önemli konuşmacı katıldı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcılarının da tam kadro yer aldığı toplantıda belediyecilik alanında isim yapmış ve kendini kanıtlamış önceki dönem belediye başkanları bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaştı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, bölge toplantısında "Tecrübe Paylaşımı ve Akıllı Yerel Yönetimler Bilgi Sistemi Tanıtımı" konu başlığı altında konuşma yaptı.

"KAYBEDECEK BİR SANİYEMİZ BİLE YOK"

Konuşmasına "Türkiye'nin kaybedecek bir saniyesi bile yok' diyerek başlayan Yılmaz, halktan yetki almış her bir belediye başkanının, meclis üyesinin, milletvekillerinin, her kesimden iş alanında hizmet veren vatandaşların yani 82 milyon bireyin Türkiye'nin geleceği, İstikbali için çok çalışması gerektiğini söyledi.

"KENDİMİZİ KENTİN BİR PARÇASI OLARAK HİSSETMELİYİZ"

Belediyecilik işinin kentle, halkla bir bütün olunması anlamına geldiğini, kentin ihtiyaçları ve taleplerine paralel hizmetler sunulmadığı sürece o şehrin gelişimine katkının mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, "İlk önce şehrin ihtiyaçları, halkın talepleri çok iyi analiz edilmeli. Tarihten gelen dokusu da ele alınarak ulaşım, alt yapı, kültür, spor, sosyal gibi bir çok alanda şehrin yaşam noktalarına dokunulmalı. Günümüzde ise en önemli konulardan biri ekonomi. Özellikle kentlerin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak fırsatlar oluşturulmalı, istihdam artırılmalı, bunun için kentlerin tüm dinamikleri harekete geçirilmeli. Bir belediye başkanı yetki verilen siyasi o şehirle bütün olmalı, kendisini bir parçası hissetmeli, en iyisi nedir? sorusunu sürekli kendisine sormalı." diye konuştu.

"ÖNCE GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ"

"Yaptığımız hizmette, iş hayatımızda, halkımızın verdiği görevde yüreğimizi, sevgimizi ortaya koyarak çalışmazsak başarılı olmamız mümkün değil, hep bir şeyler eksik kalır."  diyen Yılmaz, "Belediyelerin rutin işleri zaten bir şekilde ilerliyor. Önemli olan kente, halka artı sağlayacak hizmetleri üretmek hayata geçirmektir. En önemli noktalardan biri ise AK Parti'nin ön plana çıkardığı 'Gönül Belediyeciliği ve Memleket İşi Gönül İşi' vurgusu vazgeçilmez bir unsur. Tevazu, samimiyet ve gayret ise ana çatı. Biz sevgiyle, azimle, çok çalışmayla, kucaklaşmayla kendimize büyük hedefler koymalıyız. Yapacağımız her bir işin, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu bilincinden ayrılmayacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötelemeden herkese eşit hizmet sunucağız. Ayrı bir konu ise ne kadar büyük projeler yaparsak yapalım, halktan kopuk olursak, oturup bir çaylarını içmezsek, gönüllerine giremezsek, sağlıklı bir iletişim kuramazsak hepsi boşa gider. Önce gönüllere gireceğiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Yerel Yönetimler temsilcileri ve belediye başkanlarıyla birlikte Erzurum İkinci Türk Oyunları Festivali'ni de izledi.