EuropeAid/167108/ID/ACT/TR/252 sayılı “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında, "Kadınlar Geleceği Yenilenebilir Enerji Yönüyle Kodluyor" isimli Avrupa Birliği proje faaliyetleri bünyesinde ‘Geleceğin Meslekleri’ konulu panel düzenlendi. Aday Eğitim Kurumunda düzenlenen panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Hayvan Barınağına Ziyarette Bulundu Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Hayvan Barınağına Ziyarette Bulundu

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ünal Kurt öğrencilere yönelik şunları söyledi; “Meslek seçimi insan hayatındaki en önemli kararlardan birini oluşturuyor. Doğru mesleği seçmek sadece para kazanmanızı değil, aynı zamanda uzun yıllar hangi işi yapacağınızı tercih ettiğiniz anlamına geliyor. Bu noktada kendinize uygun bir meslek seçimi yapmak geleceğinize iyi bir yön vermenize yardımcı olabilir. Günümüzün popüler meslekleri ya da geleceğin parlak meslekleri ne olursa olsun siz sevdiğiniz mesleğe yönelin. Severek yapabileceğiniz bir mesleğe sahip olursanız ömür boyu huzurlu olursunuz. İş yerine gitmek size keyif verir.” dedi.

Geleceğin mesleklerinin yapay zekâ ve yazılım olduğunu anlatan Dr. Öğretim Üyesi Merve Şen Kurt ise, “Teknolojinin ilerlemesiyle ortaya çıkan ve geleceğin iş dünyasında önemli bir yere sahip olacağı düşünülen yazılım, yapay zekâ ve robot teknolojilerine meslek tercihi yaparken yer verebilirsiniz.“ şeklinde konuştu.

Bafra Aday Eğitim Kurumunda gerçekleştirilen etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Tahsin Kurumahmut