Bafra Anadolu Lisesi’nde  ‘özel’ ve ‘normal’ olarak ayrılan sınıflara velilerden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.

Devlet okullarında özel sınıf uygulaması yasak olmasına rağmen Bafra Anadolu lisesi’nde özel sınıf uygulaması yapıldığı iddia edildi.

İddia göre Veliler Bafra Anadolu lisesi’nde özel sınıflara başarılı öğrenciler ve öğretmen çocuklarının alındığını ileri sürdü.

Veliler şikayetlerini şöyle dile getirdiler.

Özel kurulan bu sınıf da Müdür yardımcısı,Öğretmen ve Okul Aile Birliğinin çocukları eğitim görüyor.Özel sınıfın derslerine tecrübeli öğretmenlerin girdiğini ve Özel ders verdiklerini ifade eden veliler, bu durum diğer öğrencilerin psikolojisini olumsuz etkilediğini Diğer sınıflara aynı uygulamanın  yapılmadığını iddia ettiler.

ANAYASAYA HAYKIRI

Uygulamanın, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyleyen Veli H.S,  Gelecekler, öğrenci velileriyle görüşecekler, öğrencilerin not ortalamalarına bakacaklar, zaten dediklerim ortaya çıkacak. Okulun başından beri mücadele ediyorum ama sonuç alamadım. Diğer veliler, okulla ters düşmemek için çekiniyor" dedi.

SINIF FARKI OLUŞUYOR

Veli A.K, özel sınıftaki öğrenciyle normal sınıftaki öğrenci arasında bir sınıf farkı oluştuğunu kaydetti.

Öğrenci velileri, devlet okullarındaki her çocuğun eşit imkân ve olanaklara sahip olması gerektiğini belirtti.

KANUN ÖZEL SINIF UYGULAMASI YAPILAMAZ DİYOR.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığının 20.07.2011 tarih ve 577 sayılı 2011/40 nolu Genelgesi, İlköğretim Genel Müdürlüğünün 03.01.2011 tarih ve 021 sayılı yazısı, 18.03.2011 tarih ve 3645 sayılı yazısı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 10.12.2012 tarih ve 210394 sayılı yazılarında "öğrenci kayıt işlemleri ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemi sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez. Şubelerin oluşturulmasında öğrencilerin başarı durumlarına göre özel sınıf oluşturulmaması Anayasamız ve İnsan Hakları açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Kimsenin eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamayacağı, ilköğretimin kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunlu ve devlet okullarında parasız olduğu, kayıt kabullerde kesinlikle bağış talep edilmeyeceği, okul aile birlikleri temsilcileri öğrenci velileri ile bağış yapılması amacı ile karşı karşıya getirilmeyeceği" belirtilmektedir.

Öğretmenlerin ve Öğrencilerin şubelerinin belirlenmesinde; önce 1 .sınıf öğretmenlerinin şubesi, daha sonra 1.sınıf öğrencilerinin şubesi velilerin huzurunda kura ile belirlenmesi, ortaokullarda ise 5.sınıfların şubeleri ve velilerin huzurunda kura ile belirlenmesi gerekmektedir.