Samsun`un Bafra İlçesi`nde kışlık sebze üreticisi fiyatların düşüklüğünden dert yanıyor. Bafra Meyve ve Sebze Halini ziyaret eden Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve beraberinde ki heyet çiftçilerden ve hal komisyon başkanından görüş aldı. Yapılan açıklamada Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner “Buraya çok modern bir hal ve bunun yanında istirahat haneler restoranlar sözü aldık. Bu vatandaşa yazılan hal etrafında park cezaları ile ilgili de gerekli yerlerle görüşeceğiz. Tabi köylülerde üç dört adet römork takmayacak. İki römorka kadar serbest çiftçilerimizi uyarıyoruz. Kazalara sebebiyet vermemeliyiz. Burada 50 kuruşa alınan ürünün 10 kat on beş kat koyularak satılıyor. Burada borsa olayı olsa fiyatlar bu kadar inmez. Ve İstanbul Ankara gibi illerde pazarlarda fiyatlar bu kadar yükselmez. Bafra`da en verimli ürünlerde bu denli fiyat olmuyor” dedi.

Kışlık sebze üreticisi Davut Alataş ise “Bu hal içerisinde ki parklardan dolayı vatandaşlara ağır cezalar kesiliyor. Bizim mazot paramızı karşılamıyor zaten. Çeşitlerimiz mevcut fakat sevkiyat çok yavaş. Halimiz iyi değil milletin alım gücü mü yok. Fiyatlar çok düşük. Bizi tatmin etmiyor. Köylü batma noktasına geldi” dedi.

Hal Komisyon Başkanı Orhan Balta ise yaptığı açıklamada “Şimdi tamamen olay arz talep meselesidir. Borsa olayı da olmuyor. Mal satılır satılmaz tamamen istek meselesidir. Fiyat konusu da tamamen medyanın şişirmesidir. İstanbul’da ticaretçi orada 7 lira iken burada 3,5 lira ise hava da kaparlar malı. Pazarda 2 lira domates ama manavda 7,8 lira medya buna 8 derse domates 8 lira oluyor” dedi.