Bafra Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısın’da Kürsüye Çıkan Milliyetçi Hareket Partisi Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür,Büyükşehir yasasını ve Bafra Belediyesini eleştirdi.

İşte Hakan Aytünür’ün Belediye Meclisi’nde yapmış olduğu konuşma

GELİRLERİMİZ ELİMİZDEN ALINDI

Bilindiği üzere, Büyük şehir yasası ile Bafra Belediyesi’nin, gelir getiren her şeyi elinden alındı ve Belediye hizmet veremez hale geldi.Zaten geliri olmayan Belediyelerin hizmet yapması olanıksız.Gelen Paralar sadece personel giderlerini karşılamaktadır.

Büyükşehir Belediyesinden hakkımız olan ödeneği alamıyorsanız ,proje üretemiyorsanız ,biz bakmıyoruz Büyükşehir bakıyor algısıyla devam edip Baframızdan daha küçük ilçeler önümüze geçiyorsa kendimizi sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu günün medeni dünyasında uygulanan sistem yerinde yönetim sistemidir.Belediyecilik anlayışı geniş kırsal alanlara hizmet vermeye ugun değildir.

BAFRA KANKAYBEDİYOR

Baframız kan kaybediyor bürokrasi arttı maliyet her alanda yükseldi. Basit bir örnek verecek olursak’’Büyükşehire geçmeden önce su abonesi 250-300 tl iken şimdi Saskide 1000-1500 tl gibi rakamlara çıkıyor.’’

Kendi İmar planını yapamayan herşeyini Büyülşehire teslim etmiş bir Belediyemiz var.Yıllardır inşaat ruhsatlarından otopark harcı alınıpda otopark alanı üretmeyip kangren haline gelen otopark sorunu.

Altarnatif ulaşım için açılmayan yollar,imar planında park olarak işlenmiş ve yıllardır çocuklar için oyun alanı yapılmayan boş alanlar.

Yıllardır belediyemizin müdahale edemedeği caddeler, kaldırım işgalleri, bilinçsizce daraltılan yollar ve genişliyen kaldırımlar

KÖYLÜNÜN MALINI EZİP GEÇME

Bir türlü yaptırım uygulayamadığımız ulusal marketler sonucu kaybolan ufak esnafımız.

Kanunla bir anda Belediyemize geçen köylünün orta malını bütçe açığı yada iş makinesi alma uğruna ezip geçme,

BELEDİYE SADECE AFİŞ ASIYOR

Bafra’da uyuşturucunun her geçen gün artığı ve kullanım yaşının aşağı çekildiği Baframız’da sadece afiş asmakdan ileri gidilmediğini gördük.

Yani icraat yok ,sosyal farkındalık projeleri geliştirilmedi.

Seçimlerde harcanan bütçelerin büyük kısmı bu arkadaşlar için harcansaydı gençlerimize daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak Başımızı artık kumdan çıkartıp Dinamikleşmeliyiz.

Ankara’da Samsun’da büyük bir Bafra lobisi oluşturmalıyız

Baframız bunu hak etmiyor. Bu şehir doğduğumuz,büyüdüğümüz yer, biz bu meclisde görevimiz bitene kadar doğrulara destek vermeyi, eksikleride gündeme getirmeye devam edeceğiz.

MHP Grubu adına beni dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum

HAKAN AYTÜNÜR