Valilikten gelen yazıda, korona virüsünün toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskleri yönetme, sosyal izolasyonu sağlama, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılma hızını kontrol etmek için, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir alınacağı ifade edildi.

İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası risklerini göz önünde bulunduran Samsun Valiliği, Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 18/11/2020 Tarihli ve 127 Sayılı Kararı ile bir takım yeni tedbirlerin uygulamaya konacağını söyledi.

Buna göre, korona virüs salgınının seyri dikkate alındığında 30.11.2020 – 04.01.2021 tarihleri arasında Samsun genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülme kararı alındı.

Valilik, alınan kararlara uymayan vatandaşlara idari para cezası verileceği, konusu suç teşkil eden davranışlara ise gerekli adli işlemlerin başlatılacağını açıkladı.