Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan 310.106,67 m²  alan üzerine yapılacak Millet Bahçesi Projesi, Sosyal donatılar, alt yapı ve çevre düzenlemesiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliğine sahip olacak.

Bafra’nın Büyükşehir Belediyesi, tarafından yürütülen içme suyu ve kanalizasyonla birlikte 110 milyon TL maliyetle toplam 153 kilometre uzunluğunda altyapı hattı çalışmaları ile yıllara yayılan alt yapı ve içme suyu sorunundan kurtulmasının yanında Karadeniz Bölgesinin en büyük Millet Bahçesine kavuşarak Sosyal alan ihtiyacını da karşılanmış olacağını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç

Bafra Millet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Belediyemiz tarafından 24 Haziran 2020 tarihinde başvurusu yapılan ve 27 Temmuz 2020’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Millet Bahçesi Projesinin ilgili Bakanlık tarafından yapılan ihalesinde resmi itiraz süresi doldu ve Derinsu Proje İnşaat isimli yüklenici firması ile imzalanacak sözleşmenin ardından proje başlayacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan, daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve oldukça önemsediğimiz Bafra Millet Bahçesi ile ilgili gelinen bu aşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bafra ve Bafralı her şeyin en güzeline layık. Millet Bahçemiz hizmete başlamasıyla birlikte Kızılırmak Sedde boyu bambaşka bir kimliğe bürünecek ve İlçemizdeki Sosyal hayatın dört mevsim alternatifi olacak.

Projemizde bizlere desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya, süreci baştan sona büyük bir özveri ile takip eden Ak Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’a, Samsun Milletvekillerimiz Sayın Orhan Kırcalı’ya, Sayın Ahmet Demircan’a, Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a, Sayın Fuat Köktaş’a, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e, İl ve İlçe yönetimlerimize ve kadirşinas halkımıza teşekkür ederim.

Projemizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim başlayan bu projemizin de başarılı bir şekilde sonuçlanmasını nasip etsin”

Yeşilin her tonunu bünyesinde barındıracak Millet bahçesi projesinde; biyolojik gölet, çocuk oyun alanları, çocuk oyun köyü, tematik bahçe alanları, 850 metre uzunluğunda Bisiklet Yolu Parkuru, 1104 metre uzunluğunda Koşu yolu, 368 m²  fıtness alanı, kuş gözlem terası, Mini futbol sahası, tenis ve voleybol sahası 408 adet otopark 22 adet engelli otopark alanı yer alacak.

Yüklenici firmanın 10 gün içinde sözleşme imzalaması ve kısa sürede projeye başlaması bekleniyor.