KOSGEB ‘’Kobigel – KOBİ Gelişim Destek Programı 2022 Yılı Proje Teklif Çağrıları’’ Bilgilendirme semineri Samsun KOSGEB İl Müdürü Nebahat Livaoğlu tarafından Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Bafra TSO Meclis Başkanı Hakan Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyeleri Tevfik Türken, Fatih Tunç, Sezgin Arslan ve Meclis Üyeleri İbrahim Hacı ibrahimoğlu, Ecrin Atmaca, Atilla Şenocak, Erhan Akbulut, Fatih Deli ve Oda Üyelerin Katıldığı toplantıda Kobigel projesi Teklif Çağrısının İçeriği hakkında detaylı bilgiler verildi.

Sunumu Gerçekleştiren KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu “Proje ile imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ile imalat sanayi KOBİ’lerinin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda imalatçı işletmeler 13 Ocak 2023 tarihine kadar projelerini online olarak gönderebilirler. Makine Teçhizat, Yazılım, Personel, Eğitim, Danışmanlık, Test ve Analiz gibi ihtiyaçlarınız için destek başvurusunda bulunabilirsiniz.’’ dedi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş seminere katılan üyelere teşekkür ederek “Proje hakkında vermiş olduğu kıymetli bilgiler için değerli Müdürümüze şükranlarımızı sunuyorum. Önümüzdeki günlerde üyelerimiz yararına olacak birçok konuda bilgilendirme seminerleri ve eğitimler gerçekleştireceğiz, üyelerimizin finansal kaynaklara erişimi ile ilgili destek olmaya azami ölçüde gayret edeceğiz.” dedi.
Program üyelerden gelen soru, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.