-Samsun'un Bafra ilçesinde  Derbent Baraj Gölü'nde yetiştirilen ve belirli büyüklüğe ulaşan yavru alabalıklar denizde yetiştirilerek Türk somonu olarak ihraç ediliyor.

Alabalık üreticisi Sezgin Arslan, Bafra Derbent Baraj Gölü'nde 14 tesisin üretim yaptığını, tesislerin alabalık kapasitesinin 6 bin 650 ton olduğunu söyledi.

-Samsun'un Bafra İlçesinde meydana gelen olayda bir apartmanın asansör halatı koptu aynı aileden 3 kişi yaralandı.

Olay, İshaklı Mahallesi, Gençlik Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Y. ailesi birlikte asansöre bindi. asansöre bindikten kısa bir süre sonra asansörün halatı koparak 3. kattan zemin kata çakıldılar. Mehmet Y. Ü.Y. ve Y.Y. olay yerine çağrılan 112 acil sağlık ekiplerince Bafra Devlet Hastanesine sevk edildi.

-Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte zeytin tarımını tekrar canlandırmak amacıyla Vezirköprü, Yakakent, Alaçam, Bafra, 19 Mayıs, Atakum ve İlkadım ilçelerinde 2020 yılında çalışma başlatıldı.

-Samsun-Sinop Karayolu üzerinde bulunan Kolay Kavşağında kırmızı ışık ihlali ile yaşanan trafik kazalarına önlemek ve trafik güvenliğini arttırmak amacıyla Bafra Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerince uygulama yapıldı. Kolay Kavşağında sivil ekiplerce tespit edilen kural ihlali yapan sürücüler uygulama noktasında durdurularak gerekli uyar yapıldı ve cezai işlem uygulandı.

- 19 Mayıs ilçesinde yaşayan bir aile özel işleri için Bafra'ya geldi. Aile minibüslerini bir sokağa park etti. İşleri bittikten sonra araçlarını park ettikleri yeri unutan ve bir türlü bulamayan aile, polisten yardım istedi.

-Samsun'un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Kaza, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.S. idaresindeki 55 AHC 15 plakalı otomobil ile R.Y.'nin kullandığı 53 ABG 991 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan H.S. olay yerine gelen sağlık ekiplerince Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-Samsun'un Bafra ilçesinde pompalı tüfekle bir kişinin yaralanmasına ilişkin adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Samsun'un Bafra ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.

Azay Mahallesi Grup Yolu mevkisinde D.A'nın idaresindeki 55 AEA 339 otomobille R.S'nin kullandığı 55 JA 363 otomobil çarpıştı.

- Bafa ilçesinde 7 ayrı suçtan aranan şahıs kovalamaca sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 'çocuk kaçırma, hırsızlık, uyuşturucu kullanma ve kasten adam yaralama' suçlarından 7 ayrı dosyası bulunan E.K., kovalamaca sonucunda Ayakkabıcılar Arastası'nda bekçiler tarafından yakalandı.

-Samsun'un Bafra ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Çetinkaya Mahallesi Kolay kavşağında Ş.K. idaresindeki 34 YJ 8091 plakalı otomobille N.U'nun kullandığı 55 ACU 494 plakalı otomobil çarpıştı.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerini işaret ederek, "Samsun'dan 2023'te patlama bekliyoruz" dedi.

-Başkan Kocabaş:Bafra Tso’nun Meslek Komiteleri Üyelerin Sorunlarını Çözmek İçin Çalışıyor

Bafra Ticaret Odası’nın meslek komiteleri temsil ettiği üyelerin talepleri için kurum ve kuruluşların yöneticileriyle bir araya gelerek, sorunların çözümü için çaba gösteriyor Dedi.

-BAFRA VE SAMSUN'DA TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

12 Aralık itibarıyla Samsun’dan başlayacak 4. etap kura çekilişleri, 19 Aralık'a kadar devam edecek. 7 ilde 15 bin 566 hak sahibinin belli olacağı için kura çekilişlerinde illere göre dağılım ve tarihler şöyle:

12-14 Aralık 2022: Samsun ve Bafra 4 bin 450 konut
13 Aralık 2022: Amasya bin 150 konut
14-15 Aralık 2022: Çorum 2 bin 160 konut
15-16 Aralık 2022: Ordu 2 bin 50 konut
16-18 Aralık 2022: Sivas 2 bin 706 konut
17 Aralık 2022: Giresun bin 550 konut
19 Aralık 2022: Tokat bin 500 konut

-Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sağlık sorunu sebebi ile başkanlık görevinden istifa edip etmeyeceğine ve AK Parti Genel Merkezi'nden görevi bırakmasına yönelik bir talebin olup olmadığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

"Allah hepimize sağlıklı ömür versin. Hastalıkta bizler için. Kanser teşhisi var. Sağlıklı bir şekilde tedavi devam ediyor. Sanıyorum ciddi bir çöküş içerisinde tümor. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Ama herhangi bir sıkıntım yok. Bahsedilen konularla ilgili genel merkezle hiç bir iletişim geçmedi. Can tende oldukça Allah fırsat verdikçe görevimizin başındayız."

- 21 merkez mahallede olduğu kadar kırsal mahallelere de sık sık ziyaretler gerçekleştiren Başkan Kılıç, son olarak ilçenin Darboğaz ve Dikencik Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmaları inceledi ve vatandaşların taleplerini  dinledi

SPOR

Pazar günü oynanan maçta 1930 Bafraspor,Bafra FK.’yı 3-1 yendi

BU HAFTA ARAMIZDAN AYRILANLAR

-Türbe köyü kalaylı Osmanlı Duvan'ın eşi, Salih, Güner, Tevfik ve Refik Duvan'ın anneleri Asiye Duvan vefat etti.

-Elifli köyünden merhum Ali Şimşek'in eşi, Durmuş ve İlyas Şimşek'in anneleri Mevlüde Şimşek vefat etti.

-Gümüşyaprak köyünden merhum Bayram Gönül'ün oğlu, merhum Seydi ve Abdullah Gönül'ün kardeşi, Vedat, Sezai, Erol, Fedai, Sedai, Gönül'ün babası, İslam Gönül vefat etti.

-Selda Tomaç'ın babası, Çağrı Tomaç'ın kayınpederi, Merhum Garnizon Komutanı Yakup Selim Tomaç ve PTT Şef emeklisi Pınar Tomaç'ın dünürü Mahmut Keskin vefat etti.