Binlerce öğretmen yıllardır atanmayı beklerken atama sayısı 20 bin olarak açıklandı. Yalnızca 5 kategoride atamanın yapılacağının açıklanmasının ardından öğretmenler duruma tepki gösterdi. Öğretmen ve öğretmen adaylarının tepki gösterdiği bir diğer durum ise mülakat oldu.

Gözler “Mülakat yapılacak mı? Kaldırılacak mı? sorusuna çevrilmişken, Bakan Tekin o iddialara cevap vererek konuyu aydınlığa kavuşturdu.

"GÜNDEMİMİZDE YOK"

TBMM'de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin “Şu an bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Ben bakan olarak, mevcut elimizdeki yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum” diyerek mülakatın devam edeceğini duyurdu.

MESLEK KANUNUNDA SON DURUM NE?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sürecin bürokratik anlamda tamamlandığını belirten Tekin “Orada ne tür tedbirler aldığımızı daha önce de açıkladık. Hapis cezalarının arttırılması, erteleme taleplerinin reddedilmesi ve özel okullardaki öğretmen arkadaşlarımızın aynı şekilde koruma altına alınması vesaire. Yasal düzenleme yapıyoruz ama şunun atını çizmek lazım bu konular salt yasal düzenlemeler ile çözülecek konular değil. Hep beraber bir toplumsal farkındalık oluşturmak gerekiyor” dedi.

“YÜZDE 100 MÜLAKAT ETKİN OLSUN DİYORLAR”

Bakan Tekin, sözleşmeli öğretmen atamalarındaki mülakat düzenlemesine ilişkin ise “Mülakat öğretmen arkadaşlarımızın atanmasında yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürüyoruz ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyor. Yani 'Yüzde 100 mülakat etkin olsun' diyorlar. Burada bir çelişki var” dedi.

Alaçam'da ölümlü kaza! 23 yaşındaki genç  hayatını kaybetti Alaçam'da ölümlü kaza! 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Editör: Tahsin Kurumahmut