Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SBB TV YouTube kanalında Neşe Kadan’ın sunduğu ‘Hedeflerimiz Yolunda’ programının konuğu oldu. Bir süre önce Bafra ilçesinde yaşanan su kesintisine değinen Başkan Mustafa Demir, “Çürüyen borunun piyasada üretimi yok. İlk kesinti bu yüzden oldu. Biz bunu kendimiz 2 saat içinde yeniden imal ederek yerine taktık. Daha sonra asbest borulardan kaynaklı başka bir arıza oluştu” diyerek, “Hemen takviye ekipleri gönderdik. Bu tarz problemlere bağlı yeni arızalarda oluşabilir. Bu nedenle Bafralı hemşerilerimizden biraz sabır istiyoruz bu süreçte. Biz yaptıkça yük eski yapılara kayıyor. Basınç yeni arızalara sebep olabiliyor. Yapacağımız çalışmalarla bu kesintiler artık tarih olacak. Bafra’daki yağmur suyu hatlarıyla ilgili sorunu da çözeceğiz” dedi.

SASKİ Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık’ın gösterdiği çürüyerek parçalanmış olan boru parçası ise arızanın büyüklüğünü ortaya koydu. SASKİ tarafından yapılan altyapı çalışmaları ise artık 20 – 30 yıl sonra bile yeniden yapılma gibi bir durumla yerel yönetimleri karşılaştırmayacak.

SCADA İLE PERFORMANS ARTTI
Tesislerin düzenli ve verimli çalışabilmesi, motor ve pompalarda yaşanabilecek olası arızalara hızlı müdahale edilebilmesi için teknolojinin yeniliklerinden yararlandıklarını da kaydeden Başkan Mustafa Demir, SBB TV YouTube kanalında yayınlanan programda SASKİ bünyesinde scada takip sistemi kurduklarını da dile getirdi. 263 adet yatırımı tek bir bilgisayardan online bağlantıyla 7/24 takibe aldıklarını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Scada ile SASKİ’nin performansında önemli artış yaşandığını söyledi.

ANINDA HABERİMİZ OLUYOR
Başkan Demir, “SASKİ’ nin çalışmalarında büyük kolaylık sağlayacak yeni elektronik scada sistemi hayata geçti. Bu öyle bir sistem ki, çok önemli. Bir metreküp su eksildiğinde dahi bizi uyarıyor. Daha önce böyle bir takip sistemimiz yoktu. Depoda su bitince 3 gün sonra haberimiz oluyordu. Gidip bakıyoruz ki motor yanmış. Ayrıca kayıp kaçağı önleyecek imkanımız yoktu” diyerek şöyle devam etti:

SÖZ VERDİĞİMİZ ZAMANDA BİTECEK
“Şimdi ise halkımızın hakkına giren veya yeltenenleri de anında bulacak, cezai işlemleri hızlandıracağız. Sistemin devreye girmesiyle kaçak su kullanımıyla mücadelede de önemli mesafe kat ettik. Scada sistemi sayesinde zaman ve iş gücünde önemli avantaj sağlayarak, arızalara daha hızlı müdahale ediyoruz. Bu da su kesintileri yaşandığında halkımızın mağduriyetini büyük oranda kısaltmaktır. Biz seçim döneminde 2024 yılına kadar altyapı sorunlarının tamamını çözeceklerinin sözünü verdik. Bu hedefimize de artık çok yakınız. 2024’te içme suyu ve altyapı sorunu yaşayan mahallemiz kalmayacak. 3.5 yılda 296 mahallemizi suya kavuşturduk. 129 mahallemiz için de ekiplerimiz gece -gündüz mesai yapıyor.”