Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta partisinin il kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Afrin operasyonunda sivillerin vurulduğu yalanlarını savuranlara sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var" dedi. Erdoğan, salonda 'Bizi Afrin'e götür sloganları' atan gençlere, "Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Evde ağlaştık. Mehmetdimiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyor ve düşmana doğru yürüyor. Bunlar, bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Şimdi yeniden diriliyor bu millet ve hesabını soruyor. Hesabı sormaya devam edeceğiz. Bugün de terör örgütlerini ve onların arkalarındaki güçleri eninde sonunda çökerteceğiz.

Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini göreceklerin dünya çapında propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacak.

"SEFER GÖREV EMRİ OLANLAR GÖREVE HAZIR OLSUN..."

('Reis Bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine) Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok.

Yeni bir dirilişin arefesinde bulunuyoruz. Eşrefi mahlukata, insana hakettiği değerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kıymeti olamaz.

Sevgili gençlerle ilgili belediyemize bir talimatım var. Senegal'deki Goree Adası'nın dili olsa da ah bu sömürge dönemini bir anlatsa.