Kırcalı mesajında;
Toplumun hızlı ve doğru bilgiye ulaşması için önemli bir kamusal görevi ifa eden gazeteciler, demokrasimizin sağlıklı işlemesine de büyük katkı sunmaktadırlar. 
Bilişim ve teknoloji alanındaki ilerlemelerle birlikte kendini sürekli yenileyen medya çeşitlenerek daha da zenginleşmiştir. Bilgi ve habere hızlı ve kolay erişim imkânıyla yeni nesil internet haberciliği günümüzde önemli bir yere gelmiştir.
Yasama, yürütme ve yargının ardından dördüncü güç olarak nitelendirilen medyanın mensupları gazetecilerimiz bu önemli görevi yürütürken basın meslek ilkelerine bağlı, aziz milletimizin ve devletimizin çıkar ve hassasiyetlerini her daim gözeterek, yanlış ve çarpıtıcı haberlerle kararlı bir şekilde mücadele edebilmelidirler. 
İnanıyorum ki basınımız sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürmeye devam edecektir.
Yerel basınımızda her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla Samsunumuzun gelişmesi ve ilerlemesi için planlanan projelerin ve yürütülmekte olan çalışmaların vatandaşlarımıza anlatılmasına ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesine önemli katkılar sunmaktadır.
Tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar temenni ediyor, yaşamları boyunca sağlık ve mutluluk diliyorum.