Yılın ilk günlerinde memurlar ve emekliler, beklenen zamlı maaşlarının hesaplarına yatırılacağı tarihleri öğrenmeye başladı. 3 Ocak 2024 tarihinde saat 10:00 itibarıyla netleşecek olan zam oranıyla birlikte, memurlar ve emekliler için yeni bir dönem başlayacak.

Zamlı Memur ve Emekli Maaşları Hangi Tarihte Yatırılacak?

Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren maaş zammı için geri sayım başladı. 3 Ocak 2024'te açıklanacak zam oranıyla birlikte, maaşlara ne zaman yansıyacağı da belli olacak.

Enflasyon Farkı ve Maaş Ödeme Tarihleri Ne Zaman?

Kasım ayında yüzde 3,28 olarak gerçekleşen enflasyon, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'dan itibaren birikimli olarak yüzde 33,64'lük bir zam getirdi. Ancak bu zamlar Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak. SSK'lılar her ayın 17-26'sı, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28'inde emekli maaşını alıyor. Memurların maaş ödemesi ise her ayın 15'inde yapılıyor.

Zamlı Maaşların Yatacağı Tarih Belli Oldu

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için yeni tablo: İşte alacakları zamlı ücretler SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için yeni tablo: İşte alacakları zamlı ücretler

Memur ve emekliler, 3 Ocak'ta netleşecek olan zam oranı ve enflasyon farkıyla birlikte, 15 Ocak'ta zamlı maaşlarını almaya başlayacak. Bu süreçte maaşlarını bekleyen vatandaşlar, zam oranları ve ödeme tarihleri konusunda güncel bilgilere ulaşabilecek.