MHP Samsun İl Başkanı Karapıcçak, istifasına ilişkin yazılı yaptığı açıklamada, "Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin tensip ve talimatları başladığım, İl Kongresi sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Delegelerinin teveccühü ile yeniden seçildiğim Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı görevimden; Saygıdeğer Büyüğümüz Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğünün 94.Maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım." dedi.

Karapıçak, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini belirtirken, yaptığı istifa açıklamasında partililerden helallik isteyerek şunları dile getirdi:
Bilinmesini isterim ki; Her ne kadar Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğümüzün 94.Maddesinde belirtilen;  ‘İl ve ilçelerin yönetim kurulu başkan ve üyesi olanlardan görev yaptıkları yerden milletvekilliği ve mahalli idareler seçimlerinde herhangi bir görev için aday adayı olmak isteyenlerin, Merkez Yönetim Kurulu tarafından seçim takvi­mi de dikkate alınarak belirlenen tarihe kadar görevlerinden istifaları zorunludur’ hükmüne istinaden görevden ayrılmış olsam da; Daha önce mütemadiyen toplum önünde tekrarladığım üzere üstlenmiş olduğum ‘MHP Samsun İl Başkanlığı vazifesinin şerefi, onuru bana da evlatlarıma da sülaleme de bir ömür boyunca yeter’ duygusunu yüreğimde yaşattığımın ve her ne olursa olsun kalbimdeki bu hissiyatı terketmeyeceğimin Samsunlu hemşehrilerimce bilinmesi isterim. Bundan sonraki süreçte şahsi ikbal ve ukba gailesinde olmayacağımı, yaşadığım süre boyunca koşullar ne olursa olsun, Lider Devlet Bahçeli’nin, partimin ve teşkilatımın emrinde olacağımı da gururla ifade etmek isterim. Bana bu kutlu davaya hizmet etme imkanını bahşeden ve görev sürem boyunca her koşulda şahsımı ve teşkilatımı destekleyen Saygıdeğer Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye, Teşkilat Başkanımız Sn. Edip Semih Yalçın’a ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Yöneticilerine şükranlarımı arz ederim. Her zaman ve her mekânda milletimizin teminatı olan MHP ile birlikte, ülkemizi dünyada ve bölgesinde daha itibarlı bir noktaya taşımak için 2023 vizyonundaki devasa projelerle, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. ‘Önce Yol Arkadaşı, Sonra Yol’ şiarı ile nice onurlu kavgalarda omuz omuza yol yürüdüğümüz bütün yol, dava ve kader arkadaşlarımdan, ülküdaşlarımdan ve bütün hemşehrilerimizden helallik dilerim. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."