Rize'de fıkra gibi olay... İl Özel İdaresi ile 2.5 yıldır tahliye edemediği kiracısı arasındaki gerilimde, 60 polis dükkanı boşaltmaya geldi. Dükkan sahibi 155 Polis İmdat'ı aradı... Sonrası daha da ilginç. Rize'de İl Özel İdaresi ile 2.5 yıldır tahliye edemediği kiracısı arasındaki anlaşmazlıkta ilginç bir gelişme oldu.

Mahkemenin tahliye konusunda ‘yürütmeyi durdurma' kararı almasına rağmen Valilik İl İdare Kurulu'nun riskli yapı gerekçesiyle tahliye kararı alması üzerine, 60 polis işyerine geldi. 
155 POLİS İMDATI ARADI
155 Polis İmdat hattını arayarak işyerinin kanunsuz şekilde boşaltıldığını söyleyerek yardım isteyen ancak olumlu bir yanıt alamayan kiracı Fahri Ekşioğlu'nun kamyona yüklenen eşyaları, valilikten son anda gelen bir talimat üzerine indirilerek yine işyerine konuldu. Müftü Mahallesi'nde Tekel ve İl Özel İdaresi'ne ait arazi üzerinde Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası yapımı için 3 yıl önce proje hazırlandı. Arazi üzerindeki Tekel ve İl Özel İdaresi'ne ait lojman ve ek hizmet binalarının yıkımına karar verildi. Binalardaki dernek, vakıf ve işyerlerine tahliye yazıları yazıldı.

İlk aşamada Tekel binasının yıkımı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi hizmet binası boşaltıldı, katlardaki pencere ve kapılar sökülerek bina yıkıma hazır hale getirildi. İl Özel İdaresi ile 2010 yılının Ocak ayında 3 yıllık sözleşme imzalayarak tadilat yaptığı işyerinde kafeterya açan Fahri Ekşioğlu'nun sözleşmesi de 2011 yılının ortalarında tek taraflı fesih edilerek tahliyesi istendi.
YIKIK DÖKÜK HALDEKİ BİNADA KAFETERYA İŞLETMEYE DEVAM ETTİ
İl Özel İdaresi'nden kendisine yer göstermesini ve tadilat masraflarının karşılanmasını isteyen Fahri Ekşioğlu, buna yanıt alamayınca dava açtı. Mahkeme 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Bu arada arsanın devredildiği Milli Emlak Müdürlüğü de, Fahri Ekşioğlu'nun 'işgalci' olduğunu öne sürerek ayrı bir tahliye davası açtı.

Fahri Ekşioğlu da bunun üzerine karşı dava açarak tazminat talebinde bulundu. 2.5 yıldır süren karşılıklı davalar nedeniyle işyeri tahliye edilemeyince, binanın yıkımı gerçekleştirilemedi ve Emniyet Müdürlüğü binasının yapımına başlanamadı. Ekşioğlu, suyu kesilen, yıkık dökük haldeki binanın zemin katında kafeteryasını işletmeye devam etti.
60'A YAKIN POLİS TAHLİYE İÇİN GELDİ, O DA POLİSİ ARADI
Bu arada Rize Valiliği İl İdare Kurulu binalar için, ‘Riskli yapı' kararı aldı, yürütmeyi durdurma kararı verilemeyeceğini belirterek iş yerinin tahliyesine karar verdi. Bunun üzerine aralarında Çevik Kuvvet ekiplerinin de yer aldığı 60'a yakın polis, işyerinin tahliyesi için kapıya dayandı.Polis ekiplerine mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını hatırlan Ekşioğlu, ‘Suç işliyorsunuz' dedi ancak dinletemedi. 

Ekşioğlu, 155 polis imdat hattını arayarak iş yerinin kanunsuz şekilde boşaltılmaya çalışıldığını söyleyerek yardım istedi. Ancak polis gelmedi. Yaklaşık 2 saat süren tahliye ile işyerindeki eşyalar İl Özel İdare çalışanları tarafından kamyona yüklendi.
KAMYONA YÜKLENEN EŞYALAR GERİ TAŞINDI
Kamyon hareket edeceği sırada Rize Valiliği'nden tahliyenin durdurulduğu haberi geldi. Bunun üzerine kamyona yüklenen eşyalar yeniden indirilerek işyerine taşındı. Olup biteni polis nezaretinde izleyen Fahri Ekşioğlu, mahkemenin yürütmeyi durdurma karanına rağmen işyerinin boşaltıldığını söyledi. Ekşioğlu, "Dükkanı mahvettiler, sonra da gelen bir emirle eşyaları geriye taşıdılar.

Polisi aramıştım ama gelen olmamıştı. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şimdi niye böyle bir şey yaptılar bunu araştıracağım ve hasar gören eşyalarım için şikayetçi olacağım" dedi.