Samsun'da KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyelerinin yargılandığı FETÖ davasında 9'u tutuklu 46 sanıktan 23'üne 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay 9 gün arasında hapis cezası verildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçu ve suçluyu övme, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklu yargılanan üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Cabir Ergüven, Ersin Yılmaz, Ferhat Akar, Hüseyin Avni Boyraz, Levent Ay, Murat Özben, Murat Yücel ve Salim Aydın ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

ESKİ REKTÖRE 8 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'e 8 yıl 9 ay 9 gün, diğer sanıklar Ferhat Akar, Murat Yücel ve Salim Aydın'a 7 yıl 5 ay 3'er gün, Cabir Ergüven, Hüseyin Avni Boyraz ve Murat Özben'e 6 yıl 9'ar ay, Levent Ay'a 6 yıl 3'er ay, Ersin Yılmaz ve İbrahim Kahraman'a 4 yıl 2'şer ay, Ahmet Ziya Boz, Fatih Vuraloğlu ve Mehmet Nimet İğci'ye 3 yıl 1 ay 15'er gün, Abdulvahap Özer ve Hakan Çakır'a 2 yıl 6'şar ay, Gökmen Arıman, Mehmet Önal, Mehmet Karabacak, Mahmut Naim Değerli, Mete Melikşah Değirmenci, Murat İlyas Ertan ve Türker Yılmaz'a 2 yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

ERSİN YILMAZ TAHLİYE OLDU

Sanıkların 21'i hakkında da beraat kararı veren heyet, sanıklar Tarık Ç. ile İrfan Ç'nin dosyasının ayrılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Cabir Ergüven, Murat Özben, Levent Ay, Ersin Yılmaz, İbrahim Kahraman ve Hüseyin Avni Boyraz'ın tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesine de karar verdi.

BERAAT EDEN İSİMLER

Öte yandan davada yargılanan Burhan Erçal, Ali Topçu, Ahmet Hamdi Giritli, Cemal Küçük, İbrahim Tanrıverdi, İsmail Sözen, Kani Akkuş, Kemal Soğancı, Mehmet Durmuşoğlu, Mehmet Turan, Metin Teke, Murat Günaydın, Naim Uyanık, Nihat Yılmaz, Nurettin Albayrak, Recep Asal, Recep Tanrıverdi, Tarık Kaptan, Salih Savaş, Mehmet Ali Köroğlu ve Yaşar Şaban Gürsoy ise beraat ettiler.