Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'na atanmasının ardından en kapsamlı Emniyet Müdürleri Kararnamesi yayınlandı. Birçok ilin emniyet müdürü değişirken, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un yeri değiştirilmedi. Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz ise, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Dairesi Başkanlığı'na atandı. Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete´de yayımlandı. Buna göre, 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken, 24 İl Emniyet Müdürü ile 2 Daire Başkanının yeri değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, aralarında İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Sakarya, Ordu ve Kocaeli gibi gibi illerin de bulunduğu birçok ilin emniyet müdürü değişti.

 

MEHMET YAVUZ EGM’DE DAİRE BAŞKANI

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Rize Emniyet Müdürü Ahmet Çakıcı'nın, Emniyet Genel Müdür Yardımcılıklarına getirildiği kararnamede, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Dairesi Başkanlığına atandı. Son kararnamede Soylu'nun Samsun'dan yaptığı tek atama Mehmet Yavuz oldu.

 

İZMİR’DEN ANTALYA’YA ATANDI

İçişleri Bakanı onayıyla ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 24 daire başkanı merkeze alınırken, ilk ataması yapılan daire başkanı sayısı ise 31 oldu. Yeni kararnamede eski Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın kardeşi İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

 

VEDAT YAVUZ SAMSUN’DA GÖREVE DEVAM

Sinop, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Artvin, Bayburt, Kastamonu, Ordu İl Emniyet müdürlerinin Polis Başmüfettişliği'ne atanarak, merkeze alındığı kararnamede, Karadeniz Bölgesi'nde yeri değiştirilmeyen birkaç emniyet müdürü arasında Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da yer aldı. Emniyet Müdürleri kararnamesi öncesinde adı FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılan Vedat Yavuz, yeni bir kararnameye kadar Samsun Emniyet Müdürü olarak görev yapmaya devam edecek.

 

FETÖ İLE MÜCADELEDEN YILMADIK

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz gazetemize yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devletine bugüne kadar hangi düsturla görev yaptıysak, bundan sonra da görevimize devam edeceğiz. FETÖ/PDY ile mücadele etmekten bıkmadık. Bundan sonra da FETÖ yapılanmasıyla mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ

İlk defa Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Dairesi Başkanlığı'na atanan Mehmet Yavuz ise atama kararının kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek, her zaman olduğu gibi görevini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: gazetegerçek