Samsun'un eski Kavak İlçe Belediye Başkanı ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici tutuklandı. Bahri Kesici'nin tutuklanması olayı ile ilgili işte gündeme gelen detaylar.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden emekli olan eski Kavak İlçe Belediyesi Başkanı Bahri Kesici, Ankara'da ki evinde gözaltına alınarak, götürüldüğü Antalya'da tutuklandı.

İstanbul ve Ankara’da çok sayıda iş adamı, bürokrat ve pilottan kamu ihalelerini alarak yüksek kar vaadiyle milyonlarca lira para toplandığı iddiası ile 4 kişinin yakalanması için 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda polis tarafından Ankara'da bulunan evinde gözaltına alınan eski Kavak Belediye Başkanı ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ile bir pilot ve eşi ile bir işadamı çıkarıldıkları mahkemece yurtdışına kaçma ve delil karartma olasılığınına karşı götürüldükleri Antalya'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bahri Kesici'nin tutuklanması olayı ise geçmiş dönemde belediye başkanlığı yaptığı Samsun'da gündem oldu.

Eski Kavak Belediye Başkanı ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Kesici, neden tutuklandı?

Bahri Kesici'nin iddiaya göre tutuklanmasına neden olay şöyle.

Emniyet birimleri, pilot ve pilotun eşi ile birlikte bir işadamına yönelik teknik takip çalışması yürütüyordu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra Ankara'da yaşamaya başlayan Bahri Kesici'de iddiaya göre teknik takipte olan söz konusu kişilerle bu durumu bilmeden, tanıdığı pilotun telkiniyle hava taksi alma işine para yatırdı. Birikimini teklifi yapan pilot'a veren Bahri Kesici, aradan geçen süre içinde taksi işi ile ilgili ortada bir gelişme olmayınca, söz konusu pilot ile tekrar irtibat kurdu. Pilot, iddiaya göre Bahri Kesici'den işin olması için bir miktar paraya daha ihtiyaç olduğunu söyleyerek Kesici'den para aldı. İkinci kez pilota para gönderen Bahri Kesici, yine bir gelişme olmayınca, pilottan parasını geri istedi. Para iadesi olmayınca da, Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli olan kızından yardım istedi.

İddiaya göre, emniyet müdürlüğünde görevli olan Kesici'nin kızı, pilot ile irtibat kurarak, babasının verdiği paranın iade edilmesini istedi. Teknik takipte olan pilot ise, para iadesini Bahri Kesici'nin banka hesabına yaptı. Bu para transferinin ardından emniyet birimleri operasyon yaptı.

Yapılan operasyonda Bahri Kesici'de teknik takipte olan kişi ve kişilerle irtibatlı olması ve teknik takipte bulunan pilotun. kendi banhka hesabına yaptığı para transeferi nedeniyle gözaltına alındı. Kesici'nin 18-19 Kasım tarihleri arasında gözaltına alındığı, aynı tarihlerde ise götürüldüğü Antalya'da delil karartma ve yurt dışına kaçma gerekçesi ile pilot, pilotun eşi ve bir işadamı ile birlikte mahkemece tutuklandığı öğrenildi. Bahri Kesici'nin teknik takipte olan kişi ve kişilerle bilmeden ticaret yapmak istediği, ancak olayın mağdur tarafı olduğu gündeme gelirken, mahkemenin tedbir amaçlı olarak Kesici'ye de tutuklama kararı verdiği bildirildi. Bahri Kesici'nin 6 Şubat'ta olayla ilgili yapılacak mahkemede ise avukatlarının tahliye kararı beklediği öğrenildi.

Samsun Kent Haber