İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanmasını ve geri kazanımının sağlanmasınının hedeflendiği projeye destek veren belediyeler arasında Bafra Belediyesi de yer aldı.

Proje kapsamında 81 il için “Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planları” hazırlanırken Bafra Belediyesi ilk günden itibaren gerçekleştriği çalışmalar ile Sıfır Atık konusunda kararlılığını ve hassasiyetini gözler önüne serdi.

İşte Devlet politiası haline gelen Sıfır Atık Hareketinde Bafra Belediyesi:

Bölgenin en büyük 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ilçeye kazandırıldı.

Ülke genelinde bir ilk olarak Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali 2019 Yılında Sıfır Atık Teması ile gerçekleştirdi. Aynı Festival 2022 Yılında ise İklim değişikliği teması ile hayata geçirildi.

Sıfır Atık kapsamında, ilçede, Bafra Belediyesi Bina/Yerleşke için Sıfır Atık Belgesi alındı.

Atıkların türlerine göre biriktirildiği kumbara, konteyner ve benzeri biriktirme ekipmanları kuruldu.

İlçede vatandaşların değerlendirilebilir atıkları bırakması amacıyla 10 adet mobil atık getirme merkezi konumlandırıldı.

444 55 69 no’lu Alo Atık Hattı kuruldu.Şehrin muhtelif yerlerinde cadde ve kaldırımlara bayat ekmek kutuları yerleştirildi. 47 adet eczaneye Atık İlaç Toplama Kutuları dağıtıldı. Okullar Arası Ödüllü “Atık Pil Toplama” kampanyası düzenlendi.Bitkisel Atık Yağların ayrı toplanabilmesi için çalışmalar ve Atık Getirme Merkezinde bu atık kodlarına uygun biriktirme ekipmanında E-Atık kabulü ve Atık Toplama Kumbaraları ilçe merkezinde çeşitli noktalara yerleştirilerek döngüsel ekonomiye de katkı sağlanmasının yanında israfın da önüne geçilmesi sağlandı.

Küresel bir çevre hareketine dönüşen Sıfır Atık projesine en fazla katkı sağlayan Belediyeler arasında yer almaya devam edeceklerini belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Hareketi 5. Yılında birçok ülkenin ve uluslararası kuruluşların sahiplendiği bir marka haline geldi. Genel Başkan Yardımcımız ve Çevre,Şehir ve Kültür Başkanı Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan’ın da ifade ettiği gibi atıkların çöp olamayacak kadar değerli olduğunu öğreten Sıfır Atık hareketi yalnızca bir çevre projesi değil, bir zihniyet dönüşümü, bir yaşam biçimidir. Bafra Belediyesi olarak bizler de Sıfır Atık hareketine aynı kararlılık ve hassasiyetle destek vermeye devam edeceğiz” dedi.