Vali Sayın İbrahim ŞAHİN Havza ilçesine gelişinde, Havza Kaymakamı Alper TANRISEVER, Ladik Kaymakamı Mustafa TEMİZ, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat ÖZDEMİR, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İKİZ, Havza Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür KUMKAYIR, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan ACAR ve TSO yönetim kurulu üyeleri karşıladı.


       Karşılamanın ardından Vali Sayın İbrahim ŞAHİN, ilk olarak Bekdiğin Mahallesi Çal Mevkiinde altyapı çalışmaları devam eden Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

        Daha sonra bağlantı yolunda incelemelerde bulunarak altyapı çalışmalarının devam ettiği OSB alanına geçti. Vali Sayın İbrahim ŞAHİN OSB alanını gezerek burada Havza Kaymakamı Alper TANRISEVER, Havza Belediye Başkanı Murat İKİZ ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan ACAR ile müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


        Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin genişleme alanları ile Karadeniz’in en büyük OSB’lerinden biri olduğunu belirten Vali Sayın İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “İnanıyorum ki buralar bir kaç yıl içerisinde fabrikalar ile dolacak. Burada önemli olan müteahhit firmalarımızın işini iyi yapması,  bunun sonucunda OSB’mizin altyapı çalışmaları yaklaşık % 85 oranında tamamlanmış olmasıdır. Aynı zamanda elektrik altyapısı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bundan sonraki önceliğimiz buraya büyük yatırımcı bulmaktır.” dedi. 

        Vali Sayın İbrahim ŞAHİN, daha sonra OSB’yi anayola bağlayan Ankara-Samsun Karayolunda, demiryolu üstgeçidinde ve inşaatı tamamlanan Havza Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.