Dinamik Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Sahibi Burak Bilgin, yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin doğru tercihlerinin Makedonya olduğunu ifade ederek, "Bize gelin, yolu bilen ile yürüyen yolda kalmaz” dedi.
Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin dolandırıcılar ve sahtekarların eline düşmesini önlemek için 15 Haziran 2012 tarihinde Makedonya’da kurulan Dinamik Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, meslek yüksek okulu mezunlarına istedikleri alanlarda lisans tamamlamada rehberlik ediyor. 4 yıllık lisans eğitimlerini Makedonya’nın sakin, huzurlu ve ekonomik hayatında 3 yılda tamamlamayı öneren firma, lise mezunlarını ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerini bu fırsattan yararlanmaya davet ediyor.
Yurt dışında eğitim almanın hayal olmadığını belirten Dinamik Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Sahibi Burak Bilgin, “Sadece zengin aile çocukları değil, maaşı olan orta gelirli bir ailenin de yurt dışına çocuğunu eğitim almak için gönderebilir. Şirketimizi, yurt dışında eğitim almayı hayal eden öğrencilerin sahtekar ve dolandırıcılar tarafından mağdur edilmesini önlemek için kurduk. Eğitim olanakları yüksek, sakin, huzurlu ve ekonomik hayatı ile Makedonya’yı öğrencilerin beğenisine sunuyoruz. 2012 yılından buyana her yıl belirli düzeyde öğrencileri Makedonya’ya götürüyoruz. Okul kayıtlarını, vize çalışmalarını, kısacası orada eğitimlerini rahat yapabilmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ayrıca ücretsiz Makedonca eğitimi veriyoruz. Makedonya’da eğitim sistemi Türkiye’ye göre ezbere değil, eğlenceye dayalı. Öğrenci dinlediği dersin pratiğini aynı anda yapabiliyor, başarıya daha hızlı ulaşıyor. Öğrenciler bitirdiği bölümün alanı dahil istediği alanda tercihte bulunabiliyor. Makedonya ailelerin gözünün arkada kalmayacağı sakin, nezih bir ülkedir. Ulaşım çok kolay” diye konuştu.
Makedonya’da Amerikan Kolej Üniversitesi, Mit Üniversitesi, Turizm ve Yönetimi Üniversitesi, Güneydoğu Avrupa Üniversitesi ve Kirili Metodi Üniversitesi’nde yetkili olduklarını ifade eden Bilgin, üniversitelerin YÖK ile akreditasyonu bulunduğunu belirtti. Bilgin, “Türkiye’de meslek yüksek okulu mezunlarının lisans tamamlayamıyor. Meslek yüksek okulu mezunları neredeyse lise mezunu ile eşdeğer görülüyor. Bu durumun düzeltileceği yer olarak Makedonya’yı adres gösteriyoruz. Çünkü sadece 1.5 yıl okuyarak istedikleri bölümde lisans tamamlama şansları var. Not ortalamasının hiç önemli olmadığı Makedonya’ya gelip gerekli prosedürü tamamladıktan sonra firmamızla birlikte 1.5 yılda bölümünüzde bilgisayar teknikeriyseniz bilgisayar mühendisi, adalet meslek yüksek okulu mezunuysanız hukukçu, zirai bölüm mezunuysanız ziraat mühendisliğinde lisans tamamlama şansına sahipsiniz. Lisans tamamlayanların ayrıca, master yüksek lisans tamamlama şanslarına sahipler. Lise mezunları ise üniversite sınavı puanına göre istedikleri uygun bölümlere yerleşebiliyorlar. Bize gelin, yolu bilen ile yürüyen yolda kalmaz” şeklinde konuştu.
“EN İYİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ “
Öğrencilerin sorunlarını yerinde çözmek amacıyla firmanın merkezinin Makedonya’da bulunduğunu belirten Bilgin, şu bilgileri verdi: “İnternette yurt dışı eğitimleri ile ilgili her şey yazabilir, astronomik vaatlerde bulunabilirler. Öğrencilerimiz asla gidip görmeden gerçek kaynaklı bilgilere ulaşmadan kimseye güvenmesinler. Biz bu noktada en iyi olmak için çalışıyoruz. Firmamız 4’üncü yılına giriyor. Hiçbir aileden bugüne kadar şikayet gelmedi. Ne söylüyorsak onun arkasındayız. Öğrencilerimiz Makedonya’ya gelmek istiyorsa gitmek istediği üniversite ile ilgili YÖK’e bir dilekçe yazarak statüsünün ne olduğu konusunda bilgi alabiliyor. Ayrıca Samsun’da temsilcilik açılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor.”