Bafra’ya özgü 600 yıllık geçmişi bulunan “Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri” bu yıl da çeşitli etkinliklerle ve yoğun bir katılım eşliğinde coşku ile kutlandı.



Bafra Gençlik Merkezi önünde gerçekleştirilecek olan toplanma ve Atatürk Bulvarı’nda mehteran takımıyla birlikte yapılacak olan yürüyüş olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edildi. Buna rağmen Bafra Belediyesi’nin Belediye Kültür Merkezi’nde organize ettiği Hacivat-Karagöz, İllüzyon, Kukla Gösterileri, Gölge Oyunu ve alanın girişine kurulan standlarda gerçekleştirilen birçok etkinlik ile hem salon hem de etkinlik alanı büyük ilgi gördü.

Kültür Merkezindeki etkinlik öncesi ellerinde fenerler dillerinde manilerle evine gelen çocukları karşılayıp şeker ikram eden Başkan Kılıç, daha sonra etkinliklere geçti.

Burada da çocuklar, ellerinde balon ve fenerlerle, dillerinde ise manilerle eşlik ettiği gecede salon rengârenk dakikalara şahitlik etti. Her yıl Ramazan ayının 14’üncü gününü 15’inci geceye bağlayan günün akşamında kutlanan “Sele Sepet Top Kandil” şenlikleri için düzenlenen etkinlikte konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Hava muhalefeti nedeniyle belirlediğimiz yürüyüşü gerçekleştiremedik. Bunun burukluğunu yaşarken 600 yılı aşkın geleneğimize sizlerin bu kadar değer gösterip bu salonu doldurmanız bizleri oldukça mutlu etti. Sele Sepet Top Kandil Şenliği bize paylaşmanın, hayır işlemenin, toplumsal huzurun ve barışın ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye’de sadece güzel ilçemiz Bafa’da kutlanan ve nesilden nesile bağı kopmadan gelen bu güzel geleneğimiz çocuklarımızın manileriyle daha çok anlam buluyor. Gecemiz onların ellerinde tuttuğu “Sele-Sepet” isimli fenerlerle süsleniyor ve ikram ettiğimiz şekerle de ağzımızın tadı hiç bozulmuyor. Görsel bir şölene ev sahipliği yapan Bafra’mıza özgü bu şenliklerle çocuklarımızın hafızasında güzel yer edinmek, somut olmayan kültürel mirasımızı nesillerce aktarılmasına ışık tutmak biz büyüklerin en temel görevi olmalıdır. Görüyorum ki biz bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkıyor ve devamlılığı konusunda gereken hassasiyeti veriyoruz. Bizleri bu güzel gecede yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyor, bu güzel geceyi anlamlı kılan güzel evlatlarımızı da sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şenliklerde çocuklara balon dağıtımı, şeker ikramları yapıldı. Bu geceye özel olarak organize edilen Hacivat-Karagöz, Kukla gösterisi, Gölge Oyunu, Yüz Boyama, İllüzyon gösterileri ve daha birçok etkinlikle çocuklar gönüllerince eğlenirken kaliteli vakit geçirdi. Program bitiminde Başkan Kılıç, çocuklarla hatıra fotoğrafı çekindi.