Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde depremde yıkılan binalar arasında Ak Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun sahibi olduğu MELŞA inşaat şirketinin milyonluk binaları da yer aldı.

Kahramanmaraş'ın Doğukent bölgesinde Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun sahibi olduğu MELŞA İnşaat tarafından yapılan 15 katlı üç bloktan ikisi depremde yıkılırken, bir blok ise ağır hasar aldı.

Vatandaşların 6-7 ay önce taşındığı 140 konutluk Badı Saba Konutları'nda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının depremde binaların yıkılmasına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan şüpheliler Şahin Avşaroğlu ile M.S. ve Ö.S. tutuklandı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: DERHAL GÖREVDEN EL ÇEKTİRDİK

Depremden sonra kaçtığı öne sürülen Avşaroğlu hakkında AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir açıklama yaptı. Kandemir şunları söyledi: "Tabii bu süreçte bize ulaşan bilgilerin tamamını da çok dikkatli bir şekilde değerlendirdik, değerlendiriyoruz. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığımızı yapan Şahin Avşaroğlu'nun inşa ettiği yapılarda da yıkımlar olduğunu öğrenince AK Parti olarak derhal görevden el çektirdik ve yerine de bir başka arkadaşımızı görevlendirdik. Bundan sonraki yasal süreci kendisi takip edecek. Sonucunu bilemeyiz ama parti olarak bu konuda en ufak bir tavizimiz asla olmaz. Temel prensipler çerçevesinde gereken adımları atarız."