2019 yılından bu yana AK Parti Samsun İl Başkanlığı görevini yürüten Ersan Aksu’nun milletvekili adaylığı için görevinden istifa edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce adaylık konusunda açıklamalarda bulunan Aksu, AK Parti Genel Merkezini işaret etmişti. Seçimlere aylar kala milletvekilliği adaylığı düşünen isimler kulis çalışmalarına başlarken, il başkanının kim olacağına henüz karar verilemedi.

İSİM ÜZERİNDE KARAR VEREMİYORLAR

Haziran 2023 seçimlerine 6 aydan az bir süre kala siyasette hareketlilik sürüyor. 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olacağına kesin gözüyle bakılan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’nun bu nedenle görevinden istifa etmeyi hazırlandığı, aylardır konuşuluyor. Fakat yerine gelecek yeni il başkanının kim olacağı konusunda süren kaos bitmek bilmiyor.

ÇALIŞMALAR HALEN SÜRÜYOR AMA...

AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu’nun istifasının ardından yeni İl Başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Ak Parti’de uzun süredir görev yapan birçok ismin İl Başkanlığı için hazırlık yaptığı öğrenildi. İddialara göre; yeni il başkanı mevcut başkan yardımcılarından seçilecek.

Muhtemel isimler ise; Caner Göktepe ,Ender Gür, Mehmet Köse, Haluk Bülbül, Oktay Avcılar ve Muharrem Kayan,öne çıkan isimler olurken Yeni başkan, ilk kongreye kadar dışarıdan da atama yapılabilir.