Kırcalı Mesajında;23 Nisan 1920 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. İstiklal Mücadelemiz, her türlü güçlüğe rağmen,  ilk meclisimizin ortaya koyduğu "Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" şiarı sayesinde kazanılmıştır. Bu şiarla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine ilke edinen Milletimizin, egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin timsali, müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın riyasetinde 21 yıllık Ak Parti hükümetlerimiz de her türlü engellemelere, vesayete, darbelere, teröre, iç ve dış düşmanlara karşı bu inançla, milletinden aldığı güçle mücadele ederek vatanımızın istiklalinin, evlatlarımızın istikbalinin çalmasına asla müsaade etmemiştir. 
TBMM çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye idealiyle kenetlenen aziz milletimiz için daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek, gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak, 2051 ve 2071 vizyonlarımıza ulaşmak ve Türkiye Yüzyılı için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Millet egemenliğinin en önemli göstergesi halkın katılımıyla gerçekleşen seçimlerdir. 14 Mayıs’ta Millet iradesinin tecelli edeceği yeni bir seçimin arifesindeyiz. Elbette her seçim önemlidir ama 14 Mayıs seçimleri tam manasıyla ülkemiz için tarihi bir yol ayrımıdır. Bu seçimlerin sıradan bir seçim olmadığının bilinciyle her şeyi iyi ölçüp tartmalıyız. Milletimiz 14 Mayıs'ta iki farklı Türkiye tasavvuru, iki farklı siyaset tarzı arasında bir tercihte bulunacaktır. Oy pusulasının bir yanında huzur olacak, kalkınma olacak, istikrar olacak, tüm terör örgütleriyle ve destekçileriyle kararlı mücadele olacaktır. Pusulanın diğer tarafında ise kavga olacak, kriz olacak, yatırım ve hizmet düşmanlığı olacak, teröre karşı taviz veren bir zihniyet olacaktır.
Aziz Milletimiz 20 yıldır olduğu gibi yine en doğru kararı vererek, yedi düvele karşı tekrar "Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" diye haykıracaktır.
Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, 103 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103’inci yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal’in dünya çocuklarına armağan ettiği bu müstesna günün, Samsunumuz, Ülkemiz, Milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.