Vekil Kırcalı Mesajında:
Anadolu topraklarındaki 900 yıllık varlığımızı sona erdirmek için saldıran yedi düvele karşı Aziz milletimiz, ‘yurdunu alçaklara uğratma sakın’ düsturu ile Millî Mücadeleyi başlatmıştır. 
Birlik ve beraberlik ruhuyla başlayan Kurtuluş Savaşı tüm yokluklara ve zorluklara rağmen zaferle sonuçlanmış, Türk Milleti bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuştur. Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulmayacağı ilan edilmiştir.
“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur, mutluluk ve coşkusunu hep beraber yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü kendimize şiar edinerek, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, ekonomiden sağlığa, adaletten eğitime, dış politikadan terörle mücadeleye, savunma sanayinden enerjiye, ulaştırmadan teknolojiye, spordan iletişime tüm alanlarda gerçekleştirilen dev atılımlarla Türkiye Yüzyılı’nın temellerini atıyoruz.
Türkiye Yüzyılı’nda birlik ve beraberlik içerisinde, milli mücadele ruhuyla çalışarak, doğru hamlelerle ülkemizi örnek bir konuma taşıyacağız.
Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.