AK Parti’de adayları belirleme aşamaya geçildi. Temayül yoklamalarını tamamlayan partide aday adayları için yeni süreç bu hafta başlatılıyor. Genel Merkezce görevlendirilecek anketörler şehir genelinde yoğun bir çalışma yürütecekler.

Samsun Büyükşehir’de yeni encümen ve komisyon üyeleri belli oldu. Samsun Büyükşehir’de yeni encümen ve komisyon üyeleri belli oldu.

Yüze yüze ve telefonla yoğunlaşacak olan süreçte, hem partililere, hem vatandaşlara adaylar için kritik sorular yöneltilecek. Ayrıca ilçe bazlı çalışacak diğer ekiplerde kamuoyu yoklamaları yaparak, halkta en çok karşılığı olan adayları not alacak. Toplanan anket ve yoklama sonuçlara genel merkeze raporlaştırılarak iletecek ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.   

Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz birkaç gün önce; “ AK Parti belediye başkan adayını belirlerken her kriteri dikkate alır. Teşkilat temayülü bizim için önemli. Sonuçlar açıklanmıyor, dikkate alınmıyor gibi söylemler doğru değil. Elektronik ortamda gerçekleşecek temayülde teşkilat mensuplarımızdan geçer oy alamamış birisi, sırf kanaat önderlerinin fikriyle aday yapılmaz. Temayül önemli, anketler çok ama çok önemli. Aday belirleme kriterimizden birisi diğerinden az önemli gibi değerlendirme yapılmasına şaşıyorum” açıklama yapmıştı.